reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Powrót do pracy?? Urlop wychowawczy??

ja nie bardzo chce zostawiac mąła teściowej poniezaz nie odkleja jej od rąk.
wiec wyobrazam to sobie jak k\jakiś koszmar ze jak teraz nie jest bo pilnuje
tak jak pójde do pracy to mała bedzie przez całe 8h non stop na rekach jak nie u teściowej to u teścia nie lepiej nie.

reklama
Ja pracuję od 2 tyg. po cesarce. Na początku były to 2-3 godz.dziennie, ostatnio ok. 5 godz. Mam tzw. wolny zawód i mogę dostosować klienta do mojego czasu (a w zasadzie do czasu mojego synka ;) Dużo siedzę w domu przy kompie (w szczególności wieczorami) Od połowy września wracam do pracy na tzw. cały etat (dla mnie to ok. 10 godzin dzienne) - na szczęście z przerwami w ciągu dnia (czas dla Olivierka) - biorę opiekunkę - bardzo sympatyczna pani Irenka. Życzę Wam znalezienia tak dobrej opiekunki (polecona przez moją mamę) . Pozdrawiam - nich dzieci się dobrze chowają.

Mialam wrocic do pracy w styczniu, a tu wczoraj zadzwonila moja kierowniczka i pyta kiedy bym dala rady wrocic najwczesniej? No i w poniedzialek ide do prezesa sie jakos dogadac... Przedtem pracowalam w dziale handlowym i wypisywalam faktury.... a teraz podobno chca mnie do ksiegowosci.... jakby to byla prawda to na jedno lepiej, bo przedtem praca na dwie zmiany a teraz na jedna i wolne soboty i lepsze wyplaty... ale szkoda mi zostawiac Olusia w domu... do konca macierzynskiego napewno bede w domu a potem sie zobaczy... chodzi tylko o to, ze juz teraz musze im dac odpowiedz... juz sama nie wiem... ??? ??? ???

ja od pazdziernika dalej na studia - jakos sobie nie wyobrazam, zeby nawet na 4 h zostawic z kims Ale, brrr

no ja niestety jak chce przestac sie prosic o kazdą złotówke to musze wrócić dogadałam sie ze wracam 4-ego września
tylko jeszcze musze znaleść opiekunke

reklama
a ja jeszcze cały czas myślę ::) ::) ::) - czy iść do pracy ??? - a może wezmę pół roku wychowawczego ??? - tak, żeby przeczekać zimę. Kurcze sama już nie wim. ::) ::) ::)

Do góry