reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do pracy?? Urlop wychowawczy??

Elpis - na właśnie - tez sie zastanowiem nad tym czy będzi edo czego wrócić ( jak na razie mam ) - akurat zastępuje mnie chłopaczek, który od października zaczyna następny rok zajęcia na studiach.

Nie dla wszystkich jest płatny - tylko dla tych co maja poniżej 500 ( coś koło tego) na osobę.

Ale mi nawet bezpłatny urlop się opłaca.

Wczoraj byłam u siebie w pracy ( odebrałam męża z pracy) - wszystkie koleżanki i koledzy się zachwycali Mireczkiem - nawet szef. Jutro też wpadnę po Romka. :D

reklama
gosiek289 pisze:
szkoda, ze biora pod uwagę rok poprzedni - tzn. kiedy pracowałam i była jeszcze moja pensja

no to jest przegięcie, bo chyba własnie o to chodzi, że kobieta rezygnuje z pracy i zostaje jedna pensja i to ma starczyc na 3 (czy wiecej) osoby. A co było kiedyś... kiedys to ja mialam blond włosy i co z tego teraz??? Te nasze polskie przepisy... zaraz mnie wkurzaja wrrrrrr....

jejku, juz przenieśli Wasz wątek majowy :) a mnie panika ogarnia, że to już za "chwile" moja kolej :)

ja wiem na pewno że wracam i to jeszcze w grudniu - tak pewnie ze dwa tygodnie przed swiętami, alo tydzień. Niuńka będzie miał pół roczku i myślę że bedzie ok. Nie nadaję się jednak d osiedzenia w domu a moja mama i szwagierka nelżycie zanmą się malą. Najwazniejsze to to żebyśmy my były szcześliwe a nasze dzieci też będą szczęśliwe. :) Ja wiem że pół roku w domu z dzieckiem plus przecież ponad trzy miesiące ciąży wystarczą mi :)

to jest wlasnie fajne miec komu dziecioczka podrzucic.....ja nie wiem co z malym zrobie jak np na uczelnie bede musiala isc, a o pracy juz nie wspomne.
Jakos nie chce oddawac go do zlobka, a cala rodzina daaaaleeeeko

moj maz lubi gotowac i sprzatac wiec moze bedziemy mieli alternatywna rodzinke ;D ;D ;D

Ja też jestem w troche dziwnej sytuacji, bo w tym roku skończyłam studia, więc na razie jest ok bo siedze w domku, ale finansowo pewnie długo też nie pociągniemy, więc jak mała będzie miała maksymalnie pół roku będę musiała iść do pracy. Mam nadzieje że mnie ktoś zatrudni z takim małym dzieckiem... Jak pójde do pracy to zostanie nam opiekunka albo żłobek, bo babcie daleko :(

reklama
Do góry