reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powrót do pracy?? Urlop wychowawczy??

Ja też was rozumiem. Nawet nie wiecie jak ja się cieszę jak mogę trzy razy w tygodniu wyjść do pracy na te cztery godziny. Trzeba włosy zrobić, makijaż i się ubrać wyjściowo. No i mogę z dorosłymi ludźmi w końcu pogadać na różne tematy, a nie tylko zupki, mleczko, pieluszki, spacer, itp.
Mam nadzieję, że mnie źle nie zrozumiałyście. Ja uwielbiam zajmować się Polą, ale każdemu potzrebna jest odskocznia:)

reklama
Odnośnie wydłużenia urlopu macierzyńskiego:

Data wejścia w życie tych zmian ma znaczenie dla pracownic, które urodziły już dziecko - projekt w przepisach przejściowych przewiduje, że dłuższy urlopu będzie przysługiwał pracownicom, które w dniu wejścia w życie nowelizacji przebywają na urlopie macierzyńskim. Pierwotnie projekt przewidywał, że dodatkowe 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego będą przysługiwały wszystkim pracownicom, które urodziły dziecko w 2006 r. Z tej propozycji wycofano się jednak.

ja też się bardzo cieszę że wróciłam :tak:
to po prostu nie dla mnie - siedzenie ciągle w domu - nawet jeżeli siedzę z moim najkochańszym dzieckiem ;-) po prostu czuję się wtedy... niedowartościowana, cóż zrobić, nie jestem matką polką co to szczęśliwa jest, gdy sprząta, pierze, gotuje i dzieckime się zajmuje ;-)

Oj ja też bardzo, bardzo chcę wyjść do pracy, Coprawda muszę jeszcze poczekać bo do stycznia tak mniejwięcej :-) . hmmmmmmmm matka polka to ze mnie kiepska ;-) . Raczej jestem ewelina - matka - kobieta - koleżanka i kochanka ;-)

Fajnie laski,ze mamy moliwosc wyjscia na pare godzin do pracy i spedzic z ludzmi troch czsu,to na pewno owocuje pod roznymi wzgledami;-)
Ja jutro ide na 3 dni tak moge pracowac:-)
dzis bylismy zabiegane,grupa muzyczna,zakupy,obiad spanko,caly dzien poza domem:-)
mam nadziej,ze ze pgoda sie poprawi,bo jest wstretna,leje i leje:wściekła/y: ale nie ma co narzekac,bo w sumie jest piekna jesien i nawet nie jest tak zimno:no:

mykam spac

reklama
A ja teraz codziennie na 7.30, bo siedzę w komisji na egzaminach próbnych w podstawówce i gimnazjum. W dodatku pilnuję dyslektyków, co oznacza 1,5 godz w podstawówce i 3 godz w gimnazjum wyjęte z życiorysu. I jeszcze muszę przeczytać treść arkuszy egzaminacyjnych na głos, co w moim przypadku będzie trochę trudne, bo znowu jestem chora (mam katar i boli mnie gardło, mam zmysłową chrypkę) :-)

Do góry