reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do pracy?? Urlop wychowawczy??

a ja wracam w listopadzie... już nie mogę spać po nocach, bo rozmyslam jak to będzie, gdy nie będę widziała córci 8 godzin :(

reklama
brrr straszny wątek ja mam urlop wypoczynkowy do 9 paźdzernika a potem..... ciarki mnie przechodzą ale chyba wybiore sie na urlop wychowawczy na 3 miesiace no i oczywiscie z tego tytułu nie dostanne marnego grosza!! u mnie problem jest innej natury ze mój facet mnie zastępóje w pracy i szuka nowej jak mu nie przedłuża umowy na 3 mc to nic nie pozostaje mi jak wrócić!!! a wtety bede tam siedzieć i szlochac z tęsknoty!!! SZKODA TYCH PIĘKNYCH MIESIĘCY JAK DDZIDZIE ZACZNĄ SIADAĆ RACZKOWAĆ co tja mam tego nie widzeć??? o nie ! w innych krajach dostała bys tyle kasy na wychwawczym ze bys sobie rok albo i 2 mogła siedziec PERDOL....;. KRAJ KACZEK DZIWACZEK!!!

A ja sobie upatrzyłam fajną dziewczynę na opiekunkę (córka koleżanki). Teraz się modlę, żeby się zdecydowała na studia zaoczne w Polsce.
A dziś mi kazali napisać podanie o urlop uzupełniający do 13 listopada. Chyba nam jednak nie dołożą tych dwóch tygodni. Dobrze, że do pracy mam 5 minut drogi (a może 3, tylko przez ulicę) i,że pracuję tylko 4 godziny. Muszę jeszcze pamiętać, żeby poprosić pediatrę o zaświadczenie, że karmię, to wtedy będę w pracy 3,5 godziny. Ale mi się nie chce wracać, chociaż dzieciaki już pytają, kiedy wreszcie będę (może mnie trochę lubią ;D ;D ;D).

Ja na szczęście na razie też wracam, a wszystko jest uzależnione od tego jaką premię dostanie mój mąż :) także trzymajcie kciuki ;) Moja szefowa powiedziała, że mogę sobie wziąć wychowawczy nawet na rok, ale wrócić można w każdej chwili, bo ja np. nie wiem kiedy będę musiała wrócić. Także spoko.
Mam tylko do was pytanie. Jakie są kryteria przyznania płatnego wychowawczego? CHodzi mi o to z jakiego roku biorą pod uwagę zarobki i jakie jest to maksimum na jedną osobę.

Oleńka27 pisze:
PERDOL....;. KRAJ KACZEK DZIWACZEK!!!

bravo bravo

to jets starszne na jaki swiat wydalysmy nasze slodkie bobasy!!!!!
ja nidgt bym nie zostawila zosi z jaka mloda opiekunka <ja opiekowalam sie obcym dzieckiem i wiem jak bardzo to wyprowadza z rownowagi mlode dziewczyny> niestety!!

reklama
Opiekunka Piotrka, jak zaczynała się nim opiekować, kiedy miał pół roku, miała 19 lat i była bardziej cierpliwa niż ja. Opiekowała się nim do 4 roku życia i nigdy, bym nie zamieniła Jej na inną.
Ta którą sobie upatrzyłam, ma 21 lat, ale ma 2-letniego brata i 3-letnią siostrę (koleżanka wpadła 2 razy po 40) i już widziałam, jak się nimi opiekuje. Z nianiami jest różnie i wcale nie zależy to od ich wieku :-)

Do góry