reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy

Kurcze a ja mam jakies nietypowe problemy.Po pierwsze potwornie boli mnie głowa,po drugie na całym ciele dostałam wysypki,drobne pęcherzyczki z wodą no i poce sie przeokrutnie.W nocy mam jakies lęki,że cos mi łazi po pokoju,skóra mi cierpnie:szok::szok::szok: Zaczynam myslec ze mi cos w głowie pękło i wariuje ;-);-);-)

reklama
limba mnie też na początku połogu strasznie bolała głowa ale na szczęście to przeszło natomiast w nocy zamiast lęków:happy2: miałam drgawki z zimna pomimo bardzo ciepłej nocy:szok:
teraz niestety mam straszne zawroty głowy i jestem przeogromnie zmęczona biorę magnez dodatkowo i na szczęście troszku skutkuje..

ja też już mieszczę się we wszystkie ciuchy sprzed ciązy... wreszcie... fakt brakuje mi jakieś 2-3 kg ale już ich nie chcę zrzucać... mi w zrzucaniu pomogły dzieci... przy trójce jest trochę biegania... a i jeszcze zaraz praktycznie po porodzie wróciłam do pracy (niestety okazało się po raz kolejny że jestem niezbędna)... tak na 20 godzin miesięcznie... ale wróciłam i bieganina w pracy duzo pomogła... teraz jestem nawet zadowolona ze swoich krągłości... szczególnie piersi... (ale tym to już mój mąż się zachwyca)- ha ha ha :-):-):-)

Podziwiam Was moje drogie że tak szybko spadają te kg:tak::tak::tak:
ja po porodzie mam takie myśli że nigdy tego nie zgubię:-:)-(

Mi parę kg zeszło, ale nadal jeszcze sporo zostało. Teraz ważę 65 kg, a waga z przed ciąży to 57 kg. Jeszcze 8 kg na plusie....:baffled: Mozna też być większą optymistką i powiedzieć, ze już 11 kg zrzuciłam.:-p

Hej Dziewczynki

Odnosnie drgawek i pocenia to ja mialam tak przez pierwsze dwa tygodnie połogu - dzisiejszej nocy także spocona sie obudzilam, ale to są własnie uroki połogu.

Co do wagi to u mnie jeszcze troszku na plusie - waga przed ciąża 56 kg teraz 59 więc... poza tym mój brzuszek jest obwisły i nadal mnie boli po cesarce. No i ten cholerny połóg - trwa juz 4 tygodnie ale jak na razie konca nie widac :-(

Limbo;
nadmierna potliwość to norma - ja szczególnie tak mam na spacerach z wózkiem - wracam cała mokra... a głowa także mnie ostatnio bolała i teraz wiem już, że nie mnie jedną - tak więc pewnie to też normalne...

Lilianka;
masz jeszcze trochę opuchnięte to cesarkowe miejsce?? bo ja tak... w sumie to nic mnie nie boli - no może z wyjątkiem momentu kiedy się mocniej przeciągnę...

No pocieszyłyscie mnie,bo juz myslałam ze zgłupiałam.Ale skoro to normalne...
Mam troche problemów z chodzeniem,pobolewaja plecy ale ogólnie spoko.No i na szczescie wydzielina taka jak w koncówce miesiączki.Co z ulga.Zbieram sie na odwage i mam zamiar sprawdzic-lusterkowo-;-) jak sprawy wygladają:-):-);-)

U mnie zewnetrzne szwy zdjęte nawet wczoraj postanowiłam porobić troszkę golenia i strzyżenia przynajmniej po bokach w stronę pachwin bo tam głębiej boje się jeszcze zanurzyć ale ogólnie jest Ok

reklama
Do góry