reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy

Mi też wypadają , dziś nawet je trochę obcięłam ale ogólnie zawsze włosy bardziej wypadają na jesieni i to normalne a ja Mata brałam ostatnio witaminy takie jak się bierze w ciąży

reklama
Kasiu ja ciągle biorę witaminy "ciążowe" (chyba, że zapomnę ;-)) a włosy to mi jeszcze nigdy tak nie wypadały... czeszę co chwilę, a i tak ich wyłazi na poęgę...

To może to ta pora roku się skumulowała z brakiem jakiegoś składnika w twoim organizmie , nie wiem czy można brać skrzyp polny ale odżywki do włosów , ja myję czasem szamponem radical, on jest taki ziołowy i śmierdzi ziołami ale jest na wypadające i zniszczone włosy - mama mi kupiła i twierdzi że jej się poprawiły

Problemy związane z włosami w okresie poporodowym są wynikiem przede wszystkim nagłej zmiany stężenia hormonów krążących we krwi. Podczas ciąży wysoki poziom estrogenów hamował wypadanie włosów w związku z czym były one gęściejsze. Nagły spadek estrogenów po porodzie powoduje, że włosy zaczynają gwałtownie wypadać. Najczęściej objaw ten pojawia się pomiędzy 3 a 6 miesiącem po porodzie. Problemy z włosami w okresie połogu nie są żadną anomalią. Utrata włosów traktowana jest w tym okresie jako zmiana fizjologiczna o charakterze przejściowym, która najczęściej mija samoistnie i nie wymaga leczenia. Najczęściej w momencie osiągnięcia przez organizm równowagi hormonalnej po ciąży i porodzie dochodzi do samoistnego ich odrastania. W przypadku karmienia piersią kobiety częściej skarżą się na nadmierne przetłuszczanie się czy też łamliwość włosów. Problemy te, jak również wzmożona utrata włosów może być jednocześnie wynikiem niedoborów witaminowych, makro i mikroelementów oraz innych składników odżywczych.

reklama
Do góry