reklama
mata-kow
mama do kwadratu :)
Kasiu ja ciągle biorę witaminy "ciążowe" (chyba, że zapomnę ;-)) a włosy to mi jeszcze nigdy tak nie wypadały... czeszę co chwilę, a i tak ich wyłazi na poęgę...
kasiau30
Czerwcowa mama'08
To może to ta pora roku się skumulowała z brakiem jakiegoś składnika w twoim organizmie , nie wiem czy można brać skrzyp polny ale odżywki do włosów , ja myję czasem szamponem radical, on jest taki ziołowy i śmierdzi ziołami ale jest na wypadające i zniszczone włosy - mama mi kupiła i twierdzi że jej się poprawiły
Problemy związane z włosami w okresie poporodowym są wynikiem przede wszystkim nagłej zmiany stężenia hormonów krążących we krwi. Podczas ciąży wysoki poziom estrogenów hamował wypadanie włosów w związku z czym były one gęściejsze. Nagły spadek estrogenów po porodzie powoduje, że włosy zaczynają gwałtownie wypadać. Najczęściej objaw ten pojawia się pomiędzy 3 a 6 miesiącem po porodzie. Problemy z włosami w okresie połogu nie są żadną anomalią. Utrata włosów traktowana jest w tym okresie jako zmiana fizjologiczna o charakterze przejściowym, która najczęściej mija samoistnie i nie wymaga leczenia. Najczęściej w momencie osiągnięcia przez organizm równowagi hormonalnej po ciąży i porodzie dochodzi do samoistnego ich odrastania. W przypadku karmienia piersią kobiety częściej skarżą się na nadmierne przetłuszczanie się czy też łamliwość włosów. Problemy te, jak również wzmożona utrata włosów może być jednocześnie wynikiem niedoborów witaminowych, makro i mikroelementów oraz innych składników odżywczych.
mata-kow
mama do kwadratu :)
Dzięki dziewczyny za info... no to jeszcze 2 miesiące... kurcze, łysa chyba będę ;-)
Mata, mi tez włosy wypadają. Przy Wojtku wypadały mi między 3, a 6 miesiącem. Dokładnie tak, jak pisze Głuszek.
to był cytat a nie moje wypociny to tak na marginesie
ja stosowałam Wax ale dopiero pomogło ścięcie włosów.
reklama
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
Wczoraj sie zwazyłam i waze juz 0.5 kilo mniej niz przed ciążą!!! :-)ciesze sie bardzo i chyba zaczynam widziec efekty aerobiku i basenu
Podziel się: