reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powrót do formy z przed ciąży - tracimy kilosy

dziewczyny ja odradzalam korzystanie z kosmetykow tzw wyszczuplajacych podczas ciazy i karmienia
uczulali nas na szkoleniach by byc bardzo ostroznym.
polecam masaze - i pamietajcie nie ma masazy,kosmetykow odchudzajacych - sa tylko poprawiajace kondycje naszej skory.

zwykla oliwka i pozadny masaz!!!!

reklama
Ja mam 162 cm wzrostu i kiedys czytalam ze powinnam wazyc 52 kilo ale Ja osobiscie lubie siebie z waga 56-58 kilo :-) Ale daleko mi do tego jeszcze. Chodze dziennie te 4 kilometry i zaczelam cwiczyc ale wciaz nie systematycznie. Mam jeden przyrzad w domu ale marzy mi sie jeszcze orbiterek ale nie mam na to miejsca :-(

Mi kiedyś też ktoś tłumaczył że u kobiet od wzrostu odejmuje się -10 i tyle powinna ważyć, czyli jak ja mam 173cm wzrostu to powinnam ważyć 63kg, natomiast ja zawsze 59kg ważyłam i było mi z tym dobrze, narazie mam 66kg i wierzę że zejdzie w koncu...

mnie też kuszą preparaty ujędrniające, ale mówiąc szczerze, to się boję, bo cholera wie, co w nich jest i jaki będą miały wpływ na dziecko...

racja!
ja natomiast nigdy nie używałam żadnych kremów ani ujędranijących a ni wyszczuplających, jakoś nie wierzę w ich działanie, jedynie masaż i ćwiczenia prznoszą rezultaty, ale każdy ma inne przekonania:)

Ostatnia edycja:
Dzisiaj 21 marca a wiec postanawiam wiosennie sie zmobilizowac i wziasc sie za siebie.A wiec dnia dzisiejszego waga pokazuje 77.5 kg cel do osiagniecia to 58 kilo pewnie troche czasu mi to zajmie ale nieszkodzi wazne zeby do sierpnia jakos sie prezentowac na chrzcinach synka.Pierwsze proby wyrzezbienia sylwetki juz podjelam kilka razy ale brak mi systematycznosci a wiem ze ona jest bardzo wazna bo juz kiedys udalo mi sie uzyskac upragniona figure po pierwszej ciazy.TAk pomyslalam ze jak tu napisze ile mam do zrzucenia to mi wstyd przed wami bedzie jak sie za siebie nie wezme ze sie zobowiazalam przed szersza publicznoscia a nie dotrzymalam slowa.
Podejmuje wyzwanie platkow nestle fitness 14 dni bede jesc jak mowi reklama na sniadanie i jeden inny posilek wybralam kolacje zeby obiad zjesc przyzwoity do twgo 4 kilometry dziennie pieszo juz robie no i cwiczenia w domu dorzucam przyrzad do cwiczen odkurzony: lg3.jpeg wyglada jak ten tylko innej firmy ale wiem ze dziala napewno,wystarczy chciec sie z nim zaprzyjaznic :)
ok koniec smecenia bede pisac o moich osiagnieciach na bierzaco :)

ja nic na ujędrnianie nie używam, za to wg dzisiejszej wagi został mi jeszcze 1kg, czyli 15,5 kg poszło :-)
myslę że dużo w tym robi moja dieta bo ostatnio wolno waga spadała a odkąc jestem na ścisłej diecie (czytaj nie jem pączków tonami :-D) to w tydzień zjechało mi 1,5kg
do celu zostało 4,5kg i wtedy będę ważyć 56kg :-)
cieszy mnie to, że zawsze jak się odchudzałam to najpierw mi z piersi spadało a teraz jak karmię to kształty nadal niczego sobie.
dziś niby kończy mi się połóg, ale wizytę mam w poniedziałek i jeśli wszystko ok to zaczynam ujarzmiać bieżnię :-) wreszcie :-)
brakuje mi takiego zmęczenia fizycznego

ja ostatnio odkrylam ze Bartusiowi nic nie jest jak zjem takie zwykle ciastka noi przez dwa dni troche za duzo sobie pozwolilam i juz pol kilo do gory a juz wazylam miej jak przed ciaza o te pol kilo....od dzis zero ciastek i tak witamin nie maja wiec moge z nich zrezygnowac;-)

a JA JUZ SIĘ MIESZCZĘ W JEANSY ...CO MI BRAKOWAŁO 2 -3 CM DO ZAPIĘCIA SIĘ :) ALE DALEJ NIE WIEM ILE WAZE:) WAGI BRAK...A OSTATNIO ZNÓW SIĘ W SKLEPIE PRZYGLĄDAŁAM,ALE TAK JAKOŚ ...... POSZŁAM DALEJ I ZAPOMNIAŁAM,WIĘC PEWNIE JAK BĘDĘ W OŚRODKU Z MAŁĄ TO DOPIERO SIĘ ZWAŻĘ...

najwazniejsze, ze się w spodnie miescisz:) ja narazie wchodzę w 3 pary spodni przed ciąży, a jeszcze 3 pary zostały, ale to są spodnie z big stara one się nie rozciągną ani grama i były takie mega dopasowane (jak lubię) wiec pewnie jeszcze poczekam zanim w nie wejdę:) teraz stanęłam na wagę bo mi przypomniałas i 66kg nadal:( wiec te 6 kg nadal jest do zrzucenia:)

Blondi84, ja zanim zaszłam w ciążę dostałam na urodziny jeansy z Big Stara od kuzynki i boje się, że w nie nie wejdę, bo podobno miednica się rozchodzi no i one były mega dopasowane :-(
a miałam je 3 razy może ubrane

ja dalej się zmagam z zrzucaniem,Vacu power troche pomaga,ale bez diety i cwiczen to będzie dupa blada:)
dalej się nie mieszcze w swoje ukochane spodnie..7 kg.do zrzucenia

ticker.php

reklama
Blondi84, ja zanim zaszłam w ciążę dostałam na urodziny jeansy z Big Stara od kuzynki i boje się, że w nie nie wejdę, bo podobno miednica się rozchodzi no i one były mega dopasowane :-(
a miałam je 3 razy może ubrane
też słyszałam o miednicy ale się pocieszam, że niektórym kobietom miednica wraca tak słyszałam, wiec może wejdziemy w spodnie ja też mam jak nowe te z big stara:)

Do góry