reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powrót do formy z przed ciąży - tracimy kilosy

Mi schodzi tak po pol kilo tygodniowo waze juz 54,8:-) a przed ciaza 53 wiec niewiele mi jeszcze zostalo:-) w spodnie wszytskie sie mieszcze i jestem bardzo happy bo balam sie ze po porodzie bede musiala pol szafy wymienic:-) rozstepów u mnie brak, brzuszek ok..nigdy nie byl kaloryfer jakas tm faldka jest ale taka sama byla przed porodem wiec nie narzekam:-)

Ja ograniczam bardzo jedzenie zeby Bartus nie mial problemow z brzuszkiem ( i tak w sumie ma:-( )i pewnie dlatgeo waga mi leci w dol:-) slodyczy to juz miesiac nie mialam w ustach....zyje na bulkach z wedlina i krupniku u gotowanych jablakch;-)

reklama
aniwar-- no wiesz po tym co napisałas.. to ja juttro gar krupniku gotuje i jabłka.. zapełniam lodówke tylko wedlinkami .. tez chce tyle wazyc!

a ja na razie nie moge chudnac... musze jesc co godzine ze wzgledu na moja anemie...:/ ciekawe kiedy ja zrzuce te 20 kg nabranych w ciazy?!

dodam ze po porodzie wazylam sie na drugi dzien i od razu mialam -10 kg...ale teraz przy mojej diecie to pewnie znow przytylam...

ale zdrowie najwazniejsze :-)

Monciaa może wcale nie przytyłaś. Ja sama dziś byłam w szoku bo przy moim apetycie jaki mam ostatnio schudłam kolejne 2 kg a byłam pewna, że stoję w miejscu z wagą albo już przybieram.

Ja się załamałam,jak na wagę stanęłam. W pierwszej ciąży po porodzie zostało mi do zrzucenia 5kg, dopiero zeszło po 5 miesiącach i było 58. Teraz jest jakaś masakra , mam do zrzucenia co najmniej 9. Wprawdzie mały trochę wyżera, ale to kropla w morzu :(. Oj muszę słodycze całkiem odstawić, a właśnie zjadłam parę ciastek kruchych :zawstydzona/y: No czas się za to zabrać .

jumabe - ja też tak myślałam. Od soboty jak wróciłam do domu mam mega apetyt, albo tylko tak mi się zdaje bo po prostu nie ma już cukrzycy i mogę sobie na wiele więcej pozwolić :)
Po porodzie -7 kg i od soboty kolejne -3. Chyba z 8 lat temu tyle ostatnio ważyłam bo muszę przyznać, że przed ciążą ważyłam w sumie jakieś 13 kg więcej niż dzisiaj :) Mdłości i dieta cukrzycowa sprawiły, że do porodu szłam z wagą mniejsza niż przed ciążą, teraz jeszcze taki spadek, bardzo się cieszę bo i tak jeszcze dużo ważę ale już przypominam człowieka :) Jakby nie wypukły brzuszek (bo dopiero 6 dni po porodzie) to byłabym całkiem całkiem :)

Mi zostalo jeszcze 7 do zrzucenia :) Wlasciwie to tylko 7 :-D Apetyt mam duzy od porodu, caly czas bym tylko jadla i jadla :-D.A i tak chudne poki co, wiec Monciaa nie przejmuj sie tym ze tyle jesz , pewnie kilogramy i tak leca w dol!

dołączam do Was kochane

z dzisiejszej wagi mam -11kg do wagi sprzed ciąży mam jeszcze +3kg
oponka wokół bioder i uda z tyłkiem mnie dobijają ... normalnie trzeba zacząć ćwiczyć ale po cesarce to nie takie łatwe ...

co do jedzenia to mam wilczy apetyt w dodatku jak nie zjem to mam jakis marny pokarm bo mały co się naje to za 15 min znów szuka cyca ... a jak zjem konkretny obiad to 5 min przy cycu i mały najedzony ... ale to samo miałam z Gabi ...
widać nie jestem modelem że jak sie karmi to sie chudnie ...

reklama
ja dzis pół kilo waze mniej niz ostatnio 58 narazie :) hihihi juz niechce wazyc 50 :) tylko jeszcze choc do tych 54kg.. zrzucic.. ale tak jak karlitka po cc .. to jeszcze na cwiczenia poczekam.. narazie tylko basen.

Do góry