reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powrót do formy :) WAGA

a to już wiem dlaczego moja kumpela przytyla 25kg wlaśnie brala materne fakt dzidzia wielka ale ona ma teraz problem ze schudnięciem a karmi piersią na każde zawolanie.Przed ciążą ważyla 54kg

reklama
Ja w 4 miesiącu wrzuciłam 4 czy 5 kg wtedy to własnie brałam maternę a tak bez brania materny to max. 2 miesiecznie. Teraz pobrałam tydzień maternę i wg mojej wagi 2 kg więcej więc ją odstawiłam ;D

dla mnie dzidzius wazniejszy niz waga....ale teraz male jest na tyle rozwiniete ze spokojnie moze juz wysysac ze mnie ;-)

Ja przytyłam już 15 kg,wczoraj aż 2 razy stawałam na wage u gina
bo moja w domu pokazuje 4 kg mniej ;D ;D
Cieszyłam sie że mam tylko 11 kg na +,a jednak rzeczywistość jest brutalna.....
a niedługo święta,babcia mojego mężą ma nam upiec bułke drożdzową (potrafie zjeść pół od razu) :laugh:
no a w sobote obiecała nam pączki(takie swiezutkie ciepłe,też pewnie zjem nie mało)
wiec pewnie dobije do 30 w 40 tygodniu ciąży. :)

a ja przez ostatnie 2 miesiace tylam 5 i 5,5 kg i biore feminatal,ale to nie ma nic wspolnego ,bo jem go dalej i od miesiaca przybylo mi teraz 2 kg,czyli standart,chociaz i tak mam +16 ::) ;D ale mysle ,ze dzizdzia w tym czasie tak szybko rosla(co nawet usg wskazywalo,ze 3 tygodnie starsza wg wagi i wzrostu) no a teraz przystopowala troszke,wiec kazda ciaza inaczej wszystko przechodzi i to raczej nie jest spowodowane tym ze materna zawiera troszke wiecej witaminek niz np. feminatal

No a ja dzisiaj z rana jeszcze na czczo na wagę i tylko 63, czyli 10 do przodu. A już kilka dni temu po obiadku bylo prawie 65, więc sie troszke podbudowałam i ważę sie tylko z rana. (no i dzisiaj u gina wieczorem) ;D

Kacha masz racje...u mnie to slodycze i biale pieczywo zrobilo swoje....teraz boje sie wejsc na wage wiec zwaze sie dopiero w poniedzialek u nowego gina...

A ja nie mam w domku wagi, wiec zazwyczaj zyje sobie w nieswiadomosci :-)
Zwaze sie u gina za jakies 1,5 tygodnia :-) Wtedy prawda wyjdzie na jaw ;(

Ja jeśli chodzi o wyniki to miałam słabe żelazo - więc wcinam żelazo i pakę szpinaku co drugi dzień, wątróbkę raz w tygodniu ale wysmażoną bo innej nie lubię, codziennie kiwi no i jak zwykle warzywa, owoce i ciemne pieczywo.
Pewnie że dzidzia najważniejsza i gdyby było czegoś za mało to zaraz wracam do materny ale póki co jest spoko oprócz żelaza - przed 15-tym zrobię badania to się okarze jak moje wyniki ;D najważniejsze żeby Piotruś miał wszystkiego pod dostatkiem ;D
A i ja sobie czasem pozwolę na większą porcyjkę słodkości - i to tak ponad standard ;D

reklama
Do góry