reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Powrót do formy :) WAGA

tak Myfciu jakby się wszystko wtedy udało i nie straciłabym fasolki to zostałabym mamusią w lipcu 2005 :)
a co do materny to ja ją przepoławiałam i mimo to dalej mi stała w przełyku... ::) :laugh: ;)

reklama
sorry ale sie wtrace przykro mi z powodu fasolki , ale u nas tez bylo podobnie gdyby wszystko bylo dobrze to mielibysmy w sierpniu 2005 ale w styczniu sie inaczej ulozylo ,za to teraz bedziemy mialy sliczne i zdrowe dzidziusie

hej ja tez dolaczam sie do tych co maja +16kg :) i ciesze sie z tego i kolezanka powiedziala mi ostatnio,ze to chyba trojaczki ::) ::) tak to niby wyglada,ale w korzuszek moj wchodze i jest jeszcze luzik,wiec do 9 mies. chyba donmosze ;D ;D

czesc dziewczyny:)ja czytam o tych waszych kg to az mi lepiej-naprawde,bo zaczełam w jakies doły juz wpadac(olcia dziekuje za dobre słowo:))co do glukozy to jest ok -91 musze sie pochwalic ,ze nawet ładnie chemoglobina stoi-11,5 chyba nie jest zle??dziewczyny juz tak strasznie spuchły mi nogi ,ze kostki nie widac a o założeniu obraczki to moge tylko pomarzyc a jak jest u was ???napiszcie cos -:)jade dzisiaj do gin trzymajcie kciuki za mnie i michasia

Basiu to puchniecie to normalka. Ja o dziwo teraz nie puchnę, ale z Matim okropnie. (No chyba, że jeszcze wszystko przede mną). mniej soli to pomaga. No i cieszmy sie, że to nie lato, bo wtedy byłoby strasznie.

To fakt, jak byłam w ciąży z Wiktorem to strasznie puchłam- to było w lato. Teraz jeszcze nie puchnę i mam nadzieję, że tak zostanie :)

odezwe sie jak tylko wroce-obiecuje.Dziewczyny moze to troche krepujace pytanie ale jak sobie radzicie z depilacja tych intymnych miejsc bo przez ten nasz brzuszek to nie jest takie łatwe :( napiszcie cos

Basiu ja napuchlam tylko raz (w niedziele), ale za to tak na maksa.... Nawet jak mialam zastoj moczu trzydniowy nie bylam tak spuchnieta. Ale tak normalnie to luz (mysle ze w niedziele spuchlam ze zmeczenia po andrzejkach ;-) ). Ja pije caly czas herbatke dla kobiet w ciazy z HIPPa. Ona podobno wplywa na to, zeby nie bylo obrzekow. Polecam, bo ma tez dodatkowe witaminki.
A na pocieszenie dla wszystkich martwiacych sie kiloskami.... moja mama ze mna przytyla podobno sporo (ale dokladnie nie pamieta, ale na 100% ponad 20 kg), a pozniej byla tak strasznie chudziutka. Bez problemu wszystko zrzucila. Przy bracie przytyla 38 kg. Tez ladnie spadalo. Do figury sprzed ciazy nie wrocila tylko dlatego, ze pozniej musiala leczyc sie hormonalnie z paskudnej alergii (kiedys nie bylo takich delikatnych lekarstw). Ale zanim zaczela je brac, to waga leciala szybciutko w dol. No i mama nie karmila nas piersia. A jak sie karmi, to jeszcze szybciej sie chudnie :-)

reklama
Oj, dziewczyny nie przejmujcie sie tak wagą. Kazda tyje na swój sposób, jak się było bardzo szczupłym przed ciążą to tych kg w trakcie musi być więcej niż u tej co była "szczupła inaczej". A przecież nie będziemy się głodzić, bo to na dobre nie wyjdzie ani maluszkowi, ani nam.
Fakt, można jeść mniej słodyczy, pieczywa jasnego, itd., ale głodzić się w ciąży- nie ma mowy !
Pozdrawiam ;D

Do góry