reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Powrót do formy :) WAGA

No nie wiem Karolla, z takim przyrostem to mamy małe szanse na powrót do normy :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Rybko, a tą MATERNĘ to sama sobie wybrałaś? Słyszałam od ludzi wersję i moja gina potwierdziła, że po tym konkretnie preparacie dzieci wyjatkowo duże rosną, dlatego zdecydowałam się na PRENATAL

Kachna kochana dziękuję za miłe słowa ale wiem jaka jest prawda nawet dzisiaj Pani w sklepie ciażowym spytała
mnie czy na świeta urodze ha ha ale co tam ja sie nie martwie do lata bede chciała zgubic kiloski
a jestem mega zarzata i jak sobie cos postanowie to nie ma bata ... lubie cwiczyc i najbardziej mi
brakuje zmeczenia i potu jaki był po siłowni ... ;D

Olcia to jest nadzieja ze uda sie schudnac wiecej niz przytylaam :-)
pociesze Ciebie ze skoro tyle schudlas po pierwszym dziecko to i po drugim szybko wrocisz to formy Twoj organizm widac nie ma problemow z tym....
Karola idziemy ząb w ząb :-) 16 kilosow na plusie :-) a przed nami jesczez swieta hahaha i u mnie dwie wigiilie ło matko......
a co do materny tez slyszalam o tym, ale sama biore caly czas i nie zamienie ja na nic innego bo wole zeby dzidzius zdrowy byl a materna ma wieksza przyswajalnosc zelaza i reszty wit....niz pozostale ........
Rybko polecam materne jest najskuteczniesza....aaaaa kolezanka sierpiowka brala materne przez cala ciaze i do teraz karmiac mala..... Julka urodzila sie z waga 3050 jesli sliczniutka, zdrowiutka ksiezniczka....

A mi gin dał ostatnio wolną rękę co do witaminek i pani w aptece poleciła mi prenatal. Taki w opakowaniu 100 sztuk kosztuje jeszcze do tego tylko 30 zł. Z Matusiem bralam tylko duovit przez całą ciąże i nic więcej - żadnych kwasów foliowych i tym podobnych ( bo młoda bylam i głupia i nic nie wiedzialam ;), a gin tylko to kazał) a Matuś był okazem zdrowia po porodzie, nawet żółtaczki nic. Więc jesli dbamy o nasze zdrówko to i dzidzie będą OKI.

Z tą MATERNĄ to serio mówicie? Mi moja gin. poleciła własnie Maternę z selenem. Co to znaczy, że dzieci rosną wyjątkowo duże? Czy zestaw witamin może mieć tak duży wpływ na rozwój dziecka?
Córka mojej znajomej z pracy, wogóle nie brała witamin w ciąży, jej gin. powiedzieła, że ma się dobrze odzywiać a dziecko wszystkie potrzebne witaminy i minerały z niej wyciągnie, ona mieszka w Stanach, widać co kraj to obyczaj. Dodam tylko, ze urodziła dużą zdrową córeczkę i sama też jest w dobrej formie.

Moja polonistka z liceum brała witaminki, ale miała chyba jakieś problemy z przyswajalnością niektórych związków, bo w połowie ciąży wylądowała w szpitalu z kośćmi jak sito... Dzidziul owszem, brał z mamy co chciał, wykańczając ją tym powoli. Chyba warto dostarczać organizmowi w ciąży dodatkowych składników :)

ja w mojej pierwszej ciąży brałam maternę, ale nie tolerowałam jej zbyt dobrze, po prostu źle sie czułam do kilku godzin po połknięciu, jeśli udało mi się ją w ogóle przepchać przez przełyk. Teraz biorę feminatal i dobrze się czuję, no i nie mam problemu z połknięciem tabletki...

już dawno się nie ważyłam... :) ::) ;D

reklama
Misia to Ty juz bylas wczesniej w ciazy? matko jaka ja jestem niedoinformowana....
ja materne na pol lamie i lykam :-) za chiny ni polknela bym całej....
od kad biore materne nie mam klopotow z wynikami krwi...jak narazie khmmmm

Do góry