reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy mamuś czerwcowych :) Wątek mobilizacyjny

własnie zrobiłam sałatkę grecką..- "chodziła" za mną od kilku dni..no i ze smakiem trafiłam w 10-tkę..powstrzymuje sie, by nie isc po koleja dokładkę..bo co ja Adamowi dam na obiad:-D:-D:-D..Matko..toz ja prawei cała zjadła i mówie o odchudzaniu:baffled:..taka głodna wróciłam- bo naprałam sie dywanów (wykladzin w zasadzie)u siebie na nowym mieszkanku- niby sa czysciutkie, ale wole posprzatac po swojemu:sorry2:

reklama
Rusałko muszę przyznać racje Twojemu mężowi masz świetną figurę nie potrzebujesz żadnej diety :tak::-)
a co to za sałatka grecka?:confused::-)

e tam Irmo;-)-ale dziekuje za komplementa:tak:
tu przepis na sałatk grecką jaką ja robie:
Składniki:
- 3 pomidory
- 1 ogórek
- 1 czerwona cebula
- 1 zielona papryka
- 20 dag oliwek (15 sztuk)(ja daję zielone, bo te bardziej lubię- Adamowi nie daję wcale- bo on ich"nienawidzi":-p
- 18 dag sera feta(kosteczka)

ja robie grecką z kapusta pekinska :-Di dodaje kukurydze..a nie zawsze daje paprykę - moza kombinowc

- 3-4 łyzeczki oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- oregano. - ewentualnie mozna kupic gotowy w proszku sos grecki - z kotany ja mam)

Sposób przyrządzania:

Pomidory pokrój w grubą kostkę, obranego ogórka na 4 czeci i ciac na plasterki. Paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Dodaj pokrojoną natkę. Cebulę obierz - przekrój na pó i pokrój w talarki, dodaj do sałatki. Przypraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Skrop oliwą i octem winnym. Na końcu dodaj pokrojony w kostkę ser feta. i posyp jak ktos lubi - oliwkami.
Ja te sałatkę grecką robie z kapusta pekinską:confused2:(wiec to taka"podróbka" greckiej- ale równie dobra - nawet pyszniejsza!!! i wiecej jej wychodzi:-p
SMACZNEGO:)

mozna tez zamiast oliwy dodac dwie łyzeczki majonezu, bądz jogurtu naturalnego

dzięki za przepis , spróbuję,
ja robię podobną tylko ogórka daję kiszonego, bez papryki i oliwek ( też ich nie lubię;-) ) za to z kukurydzą i kapustą pekińską, polewam sosem knorra włoskim:-)

reklama
Ania super dieta i podwójnie przyjemna ;-)
A tak przy okazji to straciłam resztki silnej woli i od paru dni codziennie szmacę się jakimiś słodyczami :-D

Do góry