reklama
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Ja opalalam sie raz nad jeziorem,ale srednio slonce mnie wzielo,w sobote bylismy na basenie odkrytym ale tez jakos specjalnie mnie nie wzielo,no a wczoraj grill w plenerze i jakos mulatka tez nie jestem...W dupie z taka robota,chyba na solarium se skocze...
Ja sie opalam tyle co w ruchu - generlanie nie przepadam za opalaniem - skóra reaguje chyba tak, jak zawsze, do mojego synka to mi z opalenizną daleko (wkurza mnie już jak mnie przynajmniej jedna osoba dziennie pyta czy mu za dużo kubusiów nie daje bo nie wolno wrrr a ja musze tłumaczyć że on po prostu ma taką karnację) poza tym ja zazwyczaj się smaruję - bo niestety mam tendencje to przypaleń i uczulenia od słońca
sumka
Mama czerwcowa'06 Mama na cały etat :)
A ja mam w tym roku delikatna schizę na punkcie słońca odkąd nasz znajomy w wieku lat 33 miał stwierdzonego czerniaka. Jest juz po operacji ma wyciete wszystkie węzły chłonne. Objaw był delikatny bo zmiana koloru pieprzyka na bardziej czerwonawy. Efekt jest taki że moje solarium poszło precz, na słońce smaruje sie 35 a jutro idę do dermatologa coby mi poogladał wszystkie pieprze po lampą.
No Sumka - widać tą schizę po ilości odpowiedzi
A tak swoją drogą to musze też się wybrać do dermatologa bo jestem mocno popieprzona i tez mam przykaz te moje pieprze co roku kontrolnie oglądać...
A tak jeszcze a propos reakcji - ja mam piegusy jak zwykle - zawsze miałam, ale plamy mi się nie robią, w ciąży tez się nie robiły
A tak swoją drogą to musze też się wybrać do dermatologa bo jestem mocno popieprzona i tez mam przykaz te moje pieprze co roku kontrolnie oglądać...
A tak jeszcze a propos reakcji - ja mam piegusy jak zwykle - zawsze miałam, ale plamy mi się nie robią, w ciąży tez się nie robiły
Ja tam plam nie miałam i nie mam ale właśnie wczoraj poczułam że mi się pieprzyk powiększył pod piersią i stanik ociera o niego więc muszę do chirurga się udac i usunącMi już raz chirurg usunął pieprzyka przy okazji jak mi tarczycę usuwali bo miałam na ramieniu i potem mi mówił że takie pieprzyki i znamiona trzeba usuwac i obserwowac. Ale to nic strasznego ani bolesnego i robią to ambulatoryjnie więc się szybko do domku wraca- dosłownie 5 minut:-)Ja tam też piegusek i zauważyłam że coraz bardziej popieprzona jestem;-)tzn w pieprzykachale to od słońca i za bardzo to też sięnie opalam tyle co mnie słonko samo muśnie na spacerze czy jak w ogrodzie pracuję
reklama
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
Dziewczyny, większa ilość pieprzyków i różnorodnych znamion jest normalna po ciąży. Ale jak się nie jet pewnym, to zawsze lepiej skontrolować się u lekarza...
Baśka, a kto i dlaczego kazał Ci co roku kontrolować pieprzyki? Ja też mam ich sporo na ciele, a żaden lekarz nigdy nawet się nie zająknął na ten temat.... Może też powinnam to sprawdzić
Baśka, a kto i dlaczego kazał Ci co roku kontrolować pieprzyki? Ja też mam ich sporo na ciele, a żaden lekarz nigdy nawet się nie zająknął na ten temat.... Może też powinnam to sprawdzić
Podziel się: