reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy mamuś czerwcowych :) Wątek mobilizacyjny

ja użuwam Mustela - żel po porodowy . Jest przeznaczony dla kobiet po porodzie i nie ma wpływu na karmienie piersią . Przed porodem używałam również musteli ale innego - podwójnie działający krem na rozstępy i mam tylko na brzuchu zaraz na raną po cesarskim - ale miałam ogromny brzuch i tu nic by nie pomogło. Uda i biodra się uratowały

reklama
dziewczyny ta mustella to na rozstępy?
bo ja też mam na piersiach tylko
ale niestety sa myślicie ze da sie je usunać
sumka próbowałaś i co znikły całkiem
a ile kosztował

Do biustu jest specjalny ( chociaż ten podwójnie działający jest też do biustu), ja go używałam na samym poczatku ciąży jak bardzo szybko zaczęły mi rosnąć piersi. Mustela Soin Specifique Buste. Kupuje je zawsze na allego.pl bo tam są te kremy najtańsze

aha czyli to raczej na ujędrnirnie? ja właśnie szukam czegoś po czym znikną mi rozstepy na cyckach jak ktoś coś takiego ma to piszcie

Podobno działa, mi nie pojawiły się nowe a mam do nich tendencje. Wieczorkiem poszukam książeczki z produkatami Musteli i napiszę na co dokładnie działa czy na nowe czy stare rozstępy, a może znajdę coś na już istniejące

byłabym bardzo wdzięczna napisz jak tylko znajdziesz bo myślę że o ile coś takiego istnieje to czym szybciej sie za to wezmę to większe szanse

reklama
Znalazłam
"Podwójnie działający krem przeciw rozstępom" 200 ml działa jak nazwa wskazuje przeciw nowym "problemom" - do stosowania zapobiegawczo na : biodra, uda, brzuch, piersi. Ale jest "intensywnie działający krem na rozstępy i blizny" 75 ml .Opis producenta: "Do stosowania miejscowego zarówno w ciąży, jak i po porodzie. Ujednolica barwę oraz zmniejsza wielkość istniejących, starych rozstępów i blizn. Silnie pobudza aktywność komórkową i sprzyja regeneracji tkanek. Można stosować od pierwszego dnia ciąży"W tej krótkiej ulotce nie jest napisane czy może być stosowany podczas karmienia - trzaba by to ustalić w aptece. Dla orientacji cenowej znalazłam jedną ofertę na allegro.pl koszt 83,50. Nie jest to może tanio ... ale ja używam produktów tej firmy i jestem zadowolona, chociaż zaznaczam że tego akurat kremu nieużywałam.

Do góry