-Lorelain-
Fanka BB :)
nadiaa - chętnie Ci pomogę bo miałam przyjemność oba wózki oglądać w sklepie
jeśli chodzi o koła to pierwszy pytanie po jakim terenie będziesz jeździć. Jeśli raczej polne drogi a nie chodniki to kupowałabym wózek z pompowanymi, jeśli mieszkasz w mieście to ja sobie pompowane odpuszczam. Na chodnikach piankowe się dobrze sprawdzają a przez to wózek jest lżejszy i mniejszy. Druga sprawa to jakiej firmy jest kupowany wózek bo pianka piance nierówna. Sprzedawca w sklepie mówił że te w mutsy evo są specjalnie łożyskowane, z jakimiś kuleczkami etc i są dzięki temu dużo lepsze niż te zwykłe. W mieszkaniu drzwi obok mają właśnie mutsy evo biały i sobie chwalą. Jak się karne po chodniku ich wózek wyładowanym zakupami i z rocznym dzieckiem to Ci powiem jak sobie radzi bo w sklepie na płaskim to wszystkie wózki fajnie jeżdżą. W sklepie mutsy igo odpadł w przedbiegach za wygląd. Całą konstrukcja wydała mi się bardzo surowa i siedzisko małe. W evo już na pierwszy rzut oka było widać że siedzisko spacerówki większe. Na evo jestem zdecydowana na 95 %. Moja szefowa tez ma ten wózek i sobie chwali. Wózeczek wygląda bardzo zgrabnie, materiał super, łatwy w utrzymaniu czystości. Nie ma tego materiału tak dużo że wisi na wózku z każdej strony, ale jest wystarczająco żeby był dobrze zabudowany i zimą w spacerówce nic nie będzie wiało. Budkę spacerówki rozpina się na zamek i się ona powiększa. Podnóżek profilowany aż do samej góry, jest to bardzo praktyczne jak się wsadzi śpiworek. Wtedy on się blokuje na podnóżku i nie zjeżdża na dół. Generalnie wydał mi się bardzo zgrabny, porządne i ładne wykończenia. Najłatwiej w tym wózku kładłam oparcie spacerówki i podnosiłam a oglądałam już dużo wózków. Łatwo się składa do małych rozmiarów i jest jednym z lżejszych na rynku. tutaj filmik jak babeczka opowiada o wózku Baby Gizmo Video Review of the Mutsy Evo Stroller - YouTube