reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powozy naszych maluszków :)

Mysza - a nie, spacerówka jest przodem i tyłem jak się chce, wszystko na klik klik ;-) ... od transportera bardzo sie różni wiec nie ma co tych wózków porównywać.

reklama
A to widzisz, jak popatrzyłam to wszędzie była w jednym kierunku na zdjęciach.
Wiem że się różni wizualnie, bo chyba tylko tą rączkę łamaną mają podobną, ale w transporterze spacerówka z tego co wiem tylko przodem do kierunku jazdy.

monia - weź miarkę i w sklepie sobie pomierz gondole bo w bebetto zawyżają w pomiarach podawanych na stronach (włącznie z producentem) o 5 cm, a to bardzo dużo.

Mysza a szukałaś opinii na necie ale pod Bebe Confort Mila? Bo to ten sam wózek (MC, BC i Quinny to ta sama firma- Darel czy jakoś tak). Do Maclarena Techno XLR można wpinać fotelik Recaro Young Profi Plus.
Wiesz, opinie opiniami, na wszystko trzeba brać poprawkę, bo czasem czytałam coś w stylu "uważam, że ten wózek jest nie wart zakupu bo ma trzy koła i wydaje mi się niestabilny" (BC High Trek) albo "Jest cały plastikowy i nie ma amortyzacji" (o Stokke Explory). Wiesz, wiele osób nie miało nigdy do czynienia z danym wózkiem a piszą bzdury albo tez co dla jednego jest plusem może być minusem dla innej osoby. Ja bym na Twoim miejscu obejrzała ten wózek w sklepie, wsadź do niego swojego starszaka, zobacz jak się prowadzi, czy ma jakąkolwiek amortyzację (niewiele parasolek ją ma, Maclareny mają całkiem dobrą) i czy młodemu jest wygodnie i wtedy zdecyduj.
Z lekkich wózeczków to w Quinny Zapp można też foteliki MC wpinać w stelaż :tak:

Monia ja generalnie nie przepadam za polskimi wózkami typu Tako, Baby Design, Baby Active czy Baby Merc. 3 lata temu to były badziewia nad badziewiami i miały fatalne opinie (no już Tako lepsze) i nie mam pojęcia cz coś się zmieniło.

Czasem opinie o danych modelach są na bangla.pl i ceneo.

monia - mierzyłaś miarką w sklepie bebetto? ... ja na necie przeczytałam o tym zawyżaniu miary w gondoli i sama mierzyłam miarką wkładkę w sklepie i faktycznie była 5 cm mniejsza. Miała ok 73 albo 74 cm. Juz nie pamiętam. Może ten drugi wózek ma poprawne wymiary i wtedy wyjdzie że jest nie tylko głębsza ale i dłuższa. Ja miałam w sklepie swoją miarkę, wyciągałam wkładki i wszystko mierzyłam i na kartce pisałam.

może kogoś zainteresuje ale przypadkiem trafiłam na promocje maxi cosi mura 3 http://dino.sklep.pl/nowy/wyprzedaz-maxi-cosi-mura-3-kolor-golden-gratis-kurier-p-8140.html ... dokupić gondole używaną i nie wyjdzie tak drogo.

Ostatnia edycja:
monia - nie wiem jeszcze który bebetto bardziej Cię interesuje, luca czy nico ... w obu przypadkach podają tą samą długość ale bym wymierzyła obie gondole bo z tego co wiem to one właśnie sie różnią lekko gondolą i stelażem a siedzisko spacerówki jest identyczne, aha no i wyciągaj wkładkę i ją trzeba mierzyć.

reklama
Do góry