reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powoli rosnąca betaHCG

Zmień lekarza. Serio.
Lekarz nie ma szans nic zobaczyć przy tej wielkości bety. Przyrosty bety masz w normie, więc nie mam pojęcia skąd taka diagnoza lekarza. Moim zdaniem to żadna pozamaciczna, tylko prawidłowo rozwijająca się ciąża. Nie nakręcaj się.
Zmieniła lekarza i to na dobrego, tzn polecanego, który się zna na temacie...Wg obliczeń to powinno być 6 tydz 5 dzień a tam nie ma nic, nawet endometrium nie jest zmienione ... w tym tygodniu jego już zdecydowaniem coś powinno być widać

reklama
Twój lekarz gada bzdury. Jeśli nie masz owulacji potwierdzonej monitoringiem to nie da się na tym etapie powiedzieć o ciąży nic poza tym, że przyrost bety jest w NORMIE. Jeśli beta będzie dalej tak rosła to w następny poniedziałek z pewnością będzie widać już pęcherzyk. Chociaż może nawet juz w piątek byłoby coś widać. Dopóki beta nie osiągnie minimum 1000 to nawet najlepszy sprzęt nic nie pomoże.
A lekarz, który określa nieprawidłowość rozwoju ciąży tylko na podstawie domniemanego wieku ciąży wynikającego z OM to po prostu dureń [emoji2296][emoji2272]

Twój lekarz gada bzdury. Jeśli nie masz owulacji potwierdzonej monitoringiem to nie da się na tym etapie powiedzieć o ciąży nic poza tym, że przyrost bety jest w NORMIE. Jeśli beta będzie dalej tak rosła to w następny poniedziałek z pewnością będzie widać już pęcherzyk. Chociaż może nawet juz w piątek byłoby coś widać. Dopóki beta nie osiągnie minimum 1000 to nawet najlepszy sprzęt nic nie pomoże.
A lekarz, który określa nieprawidłowość rozwoju ciąży tylko na podstawie domniemanego wieku ciąży wynikającego z OM to po prostu dureń [emoji2296][emoji2272]
Nawet jeśli na tym etapie nie ma nawet zmian w endometrium, kompletnie żadnych? Obaj lekarze podtrzymują wersję, że choc tam coś powinno być widać i wtedy ok, można czekać ale tutaj kompletnie nic nie ma
Jutro z rana znowu zrobię betę, w czwartek mam wizytę...
Obaj nastaszyli o ciąży pozamacicznej, ewentualnie w najlepszym przypadku hak ti nazwali, ciąża nieprawidłowa ale w dobry miejscu...

Jakich zmian w endometrium szukali? Jaką grubość ma Twoje endometrium?
Nawet jeśli na tym etapie nie ma nawet zmian w endometrium, kompletnie żadnych? Obaj lekarze podtrzymują wersję, że choc tam coś powinno być widać i wtedy ok, można czekać ale tutaj kompletnie nic nie ma
Jutro z rana znowu zrobię betę, w czwartek mam wizytę...
Obaj nastaszyli o ciąży pozamacicznej, ewentualnie w najlepszym przypadku hak ti nazwali, ciąża nieprawidłowa ale w dobry miejscu...

Jakich zmian w endometrium szukali? Jaką grubość ma Twoje endometrium?
Nie jest w ogóle zmienione, dla lekarki jest to sygnał, że nic się nie dzieje bo jeśli już by się powiększało byłby to znak, że coś sie dzieje i trzeba poczekać az aż na USG coś pokaże

Co do endometrium to ja w drugiej fazie cyklu mam 11mm. Pamiętam że jak byłam w ciąży to miało 17. Jednak chyba nie ma reguły. Ogólnie powinno być powiększone bo ciąża się nie utrzyma jak jest za cienkie. Chociaż różne są sytuacje.

Ja w 29 dniu cyklu (cykle 35 dniowe mniej więcej) endometrium miałam niecałe 7mm. Powiedziałam do pani ginekolog, że podczas dni płodnych (według testów owu gdzieś około 22-23 dnia cyklu) kochaliśmy się z mężem bez zabezpieczenia i zapytałam, czy może się udało. Powiedziała, że nie sądzi ale nigdy nie wiadomo bo jest zbyt wcześnie. Zaraz będę usypiać 9 miesięcznego synka (właśnie z tego cieniutkiego endometrium :))

reklama
Ja w 29 dniu cyklu (cykle 35 dniowe mniej więcej) endometrium miałam niecałe 7mm. Powiedziałam do pani ginekolog, że podczas dni płodnych (według testów owu gdzieś około 22-23 dnia cyklu) kochaliśmy się z mężem bez zabezpieczenia i zapytałam, czy może się udało. Powiedziała, że nie sądzi ale nigdy nie wiadomo bo jest zbyt wcześnie. Zaraz będę usypiać 9 miesięcznego synka (właśnie z tego cieniutkiego endometrium :))
Piękny finał 😁 siedzę jak na szpilkach, bo wyszła IO, wiec trzeba zacząć działać ale diabetolog czeka na info o ciąży, ewentualnie już wtedy temat przejmie gin, który jest ten endo.

Do góry