reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postępy naszych pociech

to ja wam napisze o kolejnych "postepach" mojej corki :-p:szok::-D:-D:eek::sorry:

dzis podczas zabawy z moim bratem spojrzala na niego i pyta "jestes gej??" :szok::sorry::laugh2::eek: brat oczywiscie nie jest i nie wiem skad sie wzielo to pytanie... (pewnie zaslyszane w tv przypadkiem)

Lena uwielbia m&m z orzeszkami jak gdziekolwiek widzi plakat czy reklame jest wielka euforia a najbardziej podoba jej sie ostatnia rekklama telewizyjna
Lena na pytanie co robia m&M odpowiada lecca w kulki w telewiziorze
a na pytanie co mowia m&M odpowiada "czesc mala chcesz sie spocic" :sorry:

opanowala rowniez obrazanie sie tzn jak ktos cos powie lub zrobi nie po jej mysli robi nadasana mine odwraca sie na piecie i pod nosem mowi "papa" po czym odchodzi sobie

a szczeka mi opadla z przerazania jak ostatnio w aucie gdy ruszylysmy z skrzyzowania a z przeciwka dosc szybko jechal samochod Lena z tylnego siedzenia "o kurfa" zamarlam ale rownoczesnie myslama ze wybuchne smiechem - jednak nie zareagowalam i mam nadzieje ze byla to jednorazowa akcja...

reklama
Swego czasu pisałam Wam o zabawie w czytanie wg metody Domana. Od niedawna tworzymy nowe forum, które traktuje nie tylko o tym, ale również o szeroko pojętym rozwoju dziecka od najmłodszych lat.

Jeśli więc macie ochotę to zapraszam:
Dzieci czytaj

Najciekawiej bylo zauwazyc jak czasem trudno jest zrozumiec zupelnie jasne wypowiedzi poprzedniczek- mysle tu o Karolce, ktora niezrozumiala postu Azik- szczerze mowiac nie mam pojecia dlaczego???:szok:Post Azik wyjasniajacy znaczenie i etymologie slow, o ktorych dyskutowalyscie byl prosty jak konstrukcja cepa.

Co do odkryc naszych dzieci- Ola od jakiegos czasu tez juz wie, ze Hektorek (nasz pies), tatus, chlopiec i pan maja siusiaka, a mama i pani nie.
Natomiast dzisiaj odkryla w lustrze, ze ona tez ma CYCUSIE (wiem ze to pochodzi od slowa cyc, ale mi sie podoba, slowo piers jest zbyt oficjalne i pompatyczne) i byla tym faktem zachwycona. Nie chciala zalozyc bluzki, tylko ciagle sie ogladala, a w pewnym momencie stwierdzila, ze mamusia ma jesc Oli cycusia !, dopiero moja uwaga, ze Ola je mamusi cycusia bo jest duzy, a Oli cycusie sa male ja uspokoila. hihi:)

Filip ostatnio przyszedł do nas rano, ale zobaczył, że nie bardzo wyrażamy ochotę do wstania, więc zaczął wychodzić mówiąc "rodzice śpią" wyszedł, zamknął drzwi i poszedł do babci :-D
Coraz więcej "zdań" mu się udaje :-)
Czadowe jest to jego gadanie :-) Ciągle czekam na więcej, ale i widzę jak z dnia na dzień jest faktycznie coraz więcej. Zresztą potwierdza to też teściowa, która jeździ do domu na weekendy, że czasem widzi różnicę po tylko 2 dniach.

moja julka wprost uwilbia toalety publiczne bo mowi ze tam ladnie pachnie i godlnie jej sie podobaja wiec jak tylko gdziekolwiek idzimym to zaraz siku chcę i niestey trza isc

no to nieźleViola:-):-)
giga ma węch niestety po mnie...wszystko jej śmierdzi ostatnio. przy tym robi takie straszne miny, że już się boję, co będzie się działo wśród ludzi. dzisiaj mówi do mnie" mamusiu, coś strasznie śmierdzi, czy Ty puściłaś bączka, powiedz przepraszam:-):-)"

reklama
Piotrek w ramach "rekompensaty" przeżyć związanych z wizytą u nowego lekarza dostał autko. no i inne poszły w kąt, bo to jest VOLVO z napędęm na 4 koła. łaził przez wieczór i gadał WOWO WOWO WOWO

Do góry