reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

reklama
że zapytam , jak jakaś głupia baba - czyli przy akcji: zero pieluch body jest wykluczone, prawda?

jakby Ci to napisać;-):baffled::dry::sorry2:

a chciałabyś mieć majtki i jeszcze coś między nogami?

a chce Ci się prać oprócz majtek jeszcze bopdziaki?

a ja majteczki zakupiłam z Cherokee i są super (udało mi się trafić z przeceną)

Kinga jak Karola poczeka to body jest do zaakceptowania, ale na poczatku mozesz zostac osikana jak nie bedziesz zbyt szybka :)

Maja chora i ostatnio częsty kontakt z nasza pediatrą miewa. Już niepytana jak tylko ją widzi woła, Maja czuje się dobrze głowa noga nie boli, tempatuli już nie ma. Rozumiem głowa ale skąd jej się noga wzięła nie wiemy. W nocy jak się zbudziła spocona delikatnie mnie budząc stwierdziła chyba się oblałam. Operować termometrem potrafi lepiej niż niania dzisiaj byłam świadkiem jak nianię uczyła obsługi. Misie i rodzice mają zapewnione pełne badanie lekarskie przeprowadzane przez Maja.

Kasia jeszcze nie na L-4 ale w domu i czas do najbliższej wizyty odliczam skrupulatnie. Obecnie przekazuje swoje obowiązki i jestem wolna na najbliższy rok :).
PS. W pracy odpoczywam bardziej niz w domu z Majem, bo to wulkan energii ijak jestem w domu tylko ze mną się bawi.

Karol jakby mogl to by latal caly dzien na golasa:szok::-D:szok:
jak tylko rano przebieram go z pizamki to wola "mama zrobi golasa Karolowi" co znaczy ze on chce latac na golasa i nie da sie ubrac, wiec lata po domu nagusek co w przypadku uczenia na nocnik jest przydatne, juz sam pojdzie usiasc i zrobic siusiu, tylko pozniej bierze nocnik i przynosi pokazac, co nie zawsze mu wyjdzie czasem polowe rozleje po przedpokoju:-D
Nie bardzo mnie stresuje fakt ze lata na golaska, chlopak jest zahartowany przez to na maxa:tak:
A majteczki tez kupilam, ale poczatki byly rozne, Karol myslal ze mozna do nich siusiu robic, pozniej jak juz kilka razy sie zagapil, to jak mial majteczki to siadal w nich na nocnik i robil przez majtki siusiu do nocnika (jak przegapilam moment) teraz musze go pilnowac i zdaza sie ze caly dzien jak jest w domku to ubranka suche a siusiu w nocniczku, ale spacery i nocki nadal z pieluchami - choc nie powiem zeby mnie to stresowalo, jak chyba neleze do tych bardziej leniwych mam ;-)

Ale jeszcze jedna sprawa, jak sytuacja smoczka wyglada u Was, bo u nas kiepsko, tj Lolek nadal w nocy musi miec smoka, w dzien nawet o nim nie wspomni, no chyba ze ma kiepski humor ale w nocy bez smoka generalnie porazkowo. Ponoc odzwyczajanie od smoka to kwestia kilku dni ale ja teraz nie moge, bo w weekend mam szkolenie pozniej nowa praca i Karol pojdzie do przedszkola (lub jak nie wyjdzie to do zlobka) a w takich sytuacjach odebranie mu smoka to kolejny stres i sama nei wiem co zrobic, generalnie olalabym to ale bylam z Lolkiem "przelotem" u znajomej stomatolog i Karolek zebilki ma zdrowiusienkie ale zaczyna miec lekka wade zgryzu i znajoma powiedziala ze musze odstawic smoka, bo wada moze tez pojawic sie w zebach stalych:-( Nie wiem kiedy znajde odpowiedni moment na odstawienie smoka, a moze Karol niebawem sam go wyrzuci

Toz sie rozpisalam :-D

dziewczyny a ja mam troszke inny problem pieluchowo taoaltowy tzn chodzi mi o sytuacje kiedy jedziemy np samochodem i Lena jest bez pieluchy lub ma ja asekuracyjnie (co w sumie zdarza sie jeszcze w wieszosci wyjsc no bo wiadomo ze jest zimno na dworze i nie chcialabym mokrych majtek :-p:zawstydzona/y:) i zaczna wołac kupke lub siku a jak wiadomo nie ma gdzie i co mowic Lenaka zrob w pieluszke???? a jak mowie poczekaj wytzymasz? to zastanawiam sie czy nie wyrobie w ten sposob nawykua pozniej problemow z przetrzymywaniem siku czy kupki...:baffled::dry::sorry2::-(

a na dodatek ona nie chce robic nic z w toaletach publicznych :baffled: i w sumie jej sie nie dziwie :-p:-p:zawstydzona/y: no ale sa sytuacje i beda czesciej kiedy bedzie musiala... dzis kupilam w aptece nakladki jednorazowe zobaczymy co bedzie..

Iza my nie uzywamy juz smoka od czerwca i zabralam go (Lena zaczynala chodzic z nim caly dzien i cala noc a jak stracila go z oczu byla awantura i lament) podczas zabawy z psem znajomych - Lena rzucala mu kamienie on jej przynosisl a wieczorem powiedzialam jej ze przez pomylke wyrzucila smoczek i musial sie gdzies zgubic... pierwsze dwie noce byly najgorsze ale myslalam ze bedzie gorzej wiec do dziela mamusi bo jak sama piszesz pozniej nalozy sie wiele nowych zdarzen na siebie

reklama
Kasiulla w sumie właśnie tego powodu czekam na rozpoczęcie akcji bez pampersowej w czerwcu

mimo że z chłopcami i tak luz pod wyjąć siusiaka :) (przynajmniej przy siusiu)

Do góry