reklama
K
KingaP
Gość
kaśka... jak mam to rozumieć? Nudna jesteś?
kasiulla23
Mama marcowa'06
Lena dzis przyszla do mnie i zaczela dyskusje :
- mama jaja masz??
- nie
cipke masz?!
- kiwam ze tak
- ehh hmm tata jaja masz ehh tata jaja ma??
- tak
- babcia .. babcia cipke tez ma
- wujo jaja ma??
- kiwam glowa potwierdzajac i pytam z wielkim juz niepohamowanym usmiechem - a ty co masz??
- cipke mam tu ....
:-);-):-)
a tylko raz wytlumaczylam jej kilka dni temu (bo pytala sie mnie czesto czy mam jaja) ze dziewczynki maja cipki a chlopcy jaja
cos mi sie wydaje ze bedzie z niej w przedszkolu uswiadamiacz pierwsz klasa
- mama jaja masz??
- nie
cipke masz?!
- kiwam ze tak
- ehh hmm tata jaja masz ehh tata jaja ma??
- tak
- babcia .. babcia cipke tez ma
- wujo jaja ma??
- kiwam glowa potwierdzajac i pytam z wielkim juz niepohamowanym usmiechem - a ty co masz??
- cipke mam tu ....
:-);-):-)
a tylko raz wytlumaczylam jej kilka dni temu (bo pytala sie mnie czesto czy mam jaja) ze dziewczynki maja cipki a chlopcy jaja
cos mi sie wydaje ze bedzie z niej w przedszkolu uswiadamiacz pierwsz klasa
kasiulla23
Mama marcowa'06
ja akurat siedzialm na wc, bo przeciez panienka ostatnio zawsze musi sobie dzrwi otworzyc i sie wpakowac do srodka, wiec myslam ze spadne na podloge
a jak zadzwonilam do mojej mamy do caly sekretariat pekal ze smiechu
a jak zadzwonilam do mojej mamy do caly sekretariat pekal ze smiechu
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
kasiulla- Lena to agentka pierwsza klasa - jak coś dowali to ............
mam pytanko - kiedy trzeba z dzieckiem iść do logopedy jak mało mówi - nie chce mówić ????? Kuba mówi bardzo mało i wogóle nie chce mu się ćwiczyć ani powtarzać - używa padostawowych słów typu- mama, tata, baba, tak, nie , nie ma, ja , daj - i nie wiem czy to jeszcze w normie czy może skonsulttować się z kimś ?
mam pytanko - kiedy trzeba z dzieckiem iść do logopedy jak mało mówi - nie chce mówić ????? Kuba mówi bardzo mało i wogóle nie chce mu się ćwiczyć ani powtarzać - używa padostawowych słów typu- mama, tata, baba, tak, nie , nie ma, ja , daj - i nie wiem czy to jeszcze w normie czy może skonsulttować się z kimś ?
felqua
Fanka BB :)
Aqua- Jas tez nie mowi za wiele,ani tez nie powtarza jak probuje go nauczyc nowego slowa, zdania tez nie za bardzo, jak podczytuje co niektore dzieci potrafia powiedziec to az mnie sciska...prawdopodobnie na bilansie 2 latka lekarka oceni czy bedzie trzeba podejsc do logopedy czy Maly ma jeszcze czas ( Jas tak jak Milek byl rehabilitowany- mial asymetrie i slabe napiecie miesniowe wiec tez moze miec klopoty z mowa)
reklama
ivka76
Fanka BB :)
kasiulla Ty tłumaczyłaś dziecku używając słów "jaja" i "cipka"?
Z jednej strony może to i śmieszne, ale tak naprawdę to ja jestem w szoku! My nie używamy nawet słowa "dupa", a co dopiero tych powyżej. Na ich poznanie będzie jeszcze sporo czasu, np. w przedszkolu.
Z jednej strony może to i śmieszne, ale tak naprawdę to ja jestem w szoku! My nie używamy nawet słowa "dupa", a co dopiero tych powyżej. Na ich poznanie będzie jeszcze sporo czasu, np. w przedszkolu.
Podziel się: