reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

Maja nigdy nie była oliwkowana ani balsamowana do kąpieli dolewam jej Oilatum jedynie z kosmetyków smarowanych krem na mróz lub latem z filtrem

reklama
Dobry Szymon :-D:-D

Nasza Karola NIGDY niczym nie była wysmarowana (w sensie balsamowania). Używamy dla niej tylko mydła (teraz w płynie) i kremu, jak wychodzimy na dwór :-)

Lena od urodzenia jest kapana w oilatum teraz w mustelli a od czasu do czasu w oilatum
co do smarowania od zawsze jest smarowana lipobaza, mascmi witaminowymi robionymi w aptece, cutibaza czy kremem oilatum
nigdy nie uzywalam oliwki gdyz przynosi ona odwrotny od zamierzonego skutek

U nas oliwka nie była stosowana..tylko do kapieli oilatum..aktualnie zrezygnowalismy na rzezc plynow do kapieli..najczescie uzywamy Ziajki lub nivea lub musteli i sporadycznie johnsons....i szampon ..po kapieli jest krem do ciała lub balsam albo nivea...a teraz odkryłam dla alergicznej skóry pharmaceris ..bo się Antkowi jakies plamu pojawaiły
Laboratorium Kosmetyczne Dr Irena Eris - Pharmaceris

no Szymcio czyścioch:-D
a Maks ostatnio taki rozśpiewany, ze aż uszy bolą ;-)
hitem ostatnich dni "jedzie pociąg z daleka"
ale przeważnie swoje teksty układa:-D

a iga mi właśnie opowiada mi bajkę o czerwonym kapturku:-D:-D co chwila inną wersję i tak już od godziny..
ostatnia wersja: "kapturek puka puk, puk,to ja babciu, to ja, a babcia mówi, tutaj jestem, w łóżeczku leżę, wilk mnie zjadł:-D:-D:-D"
nie chcę jej zniechęcać do wariacji na temat czerwonego kapturka ale co chwila ryczę ze śmiechu..

właśnie się przerzuciła na kopciuszka, idę podsłuchać:cool2:

U nas śpiewanie na topie od dosyć dawna :-) Na repertuar Szyma składają się: "Jedzie pociąg z daleka", "Aaa kotki dwa", "Pieski małe dwa" i kompozycje własne np. o koparkach - wtedy słowa są mniej więcej takie: "koparka, kooooparka, kopaaaarka, koparkaaaaa, ko-par-ka" :-)

macie rozgadane dzieciaki...

Bartek ostatnio przyspieszył w postępach: pedałuje na rowerku, zaczął śpiewać do mikrofonu a nie go zjadać, szuka odpowiednich dziurek do klocków (wcześniej wpychał jak się da), z mówieniem - nadal cienko - ale lepiej niż Piotrek w jego wieku.

reklama
Do góry