reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

Mateusz daje się przebierać tylko jak jest mokry, np. zmoczy rękaw podczas mycia rąk. A brudny to może chodzić cały dzień a im bardziej umorusany tym lepiej :-D
Pozdrawiam

reklama
a my odstawiamy sięod smoka. jest dośc ciężko, histerie, zawodzenie, tłuczenie głową o co popadnie. ale najwięsze przewały odchodzą w nocy. do łózka Tytus idzie z cała menażerią - dziś spał z 4 kotami, dwoma psami, krową i świnką.

Trzymam kciuki Kasiu :) i wspolczuje Titkowi:tak:

A ja musze sie pochwalic- w ciagu ostatnich 3 dni Ola nauczyla sie na pamiec kilku wierszykow- strasznie sie jej to spodobalo. Umie powiedziec (sama) :"AA kotki dwa", "Wlazl kotek na plotek", "Szczotka, pasta..." (wiecie, ta piosenka, ktora spiewaly Fasolki o myciu zebow - zawsze jej to spiewam podczas mycia zebow). Na zmiane, albo mowi sama cale wierszyki (np. misiowi, lalce, tatusiowi), albo razem ze mna, co drugie slowo.

No i maly sukces w odstawianiu- Ola teraz je cycusia tylko rano, w poludnie przed drzemka i po kapieli na noc, no i w nocy 2-3 razy. Jak na nas to sukces niewatpliwy, bo wczesniej jadla co godzine, maksymalnie co dwie przez caly dzien. Odstawianie zaczelysmy w trakcie swiat. I na razie przebiega prawie bezstresowo. Ale chyba dlatego, ze tak stopniowo:-)

AniaM Powodzenia w odstawianiu. 2-3 pobudki w nocy na podjadanie brzmią dla mnie w tej chwili masakrycznie. No ale ja sie już przyzwyczaiłam że od 9 do 9 Maj śpi.

To i ja się dołączę, może Kingi nie przebiję, ale... Filip też śpi super, zasypia koło 20:30 i śpi średnio do 7:30-8:30. Rekord był do 9:40 :-)
No i oczywiście śpi w swoim łóżku, nie w łożeczku, bo odkąd się przeprowadziliśmy i postawiliśmy u niego oprócz łóżeczka, normalne łóżko - Filip stwierdził, że to obciach spać w łóżeczku ze szczebelkami ;) i śpi na normalnym (stare już rozłożyliśmy i wynieśliśmy) i sam w swoim pokoiku, który od kilku dni przed Wigilią wygląda w końcu jak pokój małego dziecka - strasznie mi się podoba, a dokupiliśmy mu tylko dywan, nową lampę i zasłonki :)

Wy mnie lepiej nie dołujcie długością snu Waszych dzieci...

Ale już niedługo (mam nadzieję;-)) Patrycja da mi się wyspać:-)

A ja się pochwalę że mój Misiek od przed świąt dziennie pochłania tzn uczy się co najmniej jednego słowa. Z radością powtarza, woła mnie po imieniu co sprawi mi i nie tylko szaloną radość, zaczyna śpiewać piosenki np huhu ha nasza zima zła. I odkryłam że ma niesamowitą pamięć- ciekawe po kim ;-)

reklama
To i ja się dołącze do przesypianych nocek. Mateusz zasypia około 20.00 i śpi do 8.00 :tak:
Pozdrawiam

Do góry