reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postępy naszych pociech

co do gryzienia emi tez grysie ale bierza sobie moja reka ladnie ja oglada i nagle bach moj kciuk to buzi i zajada a jak ja udaja aałłłlll boli to tez zasmiewa sie w głos łobuziara mała
ciekawe czy oni wiedza o co chodzi ::)

reklama
U nas do gyzienia jest brane wszystko co tylko możliwe. Ostatnio nawet opakowanie z wacikami Dzidziuś.

Myślę że Maluchy wiedzą o co chodzi teraz już sa bardziej świadome. Ostatnio odkryłam że Antoś ma łaskotki. I zaśmiewa się w głos . :) :) :) :)

kamil też ma łaskotki od dawna (2-3 miesiecy) ale trzeba go łaskotać "brutalnie" tylko wtedy sie smieje albo całować rączki od paluszków po pachy. jak go sie delikatnie łaskota to sie uśmiecha i mruczy jak kotek grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :)

moja Agata ma łąskotki na żebrach ;) wystarczy ją lekko posmerać zabawką, albo "gryźć" - wtedy piszczy i zanosi się od śmiechu

no i Agata zaczyna kombinować z siadaniem :)

Zuza tez zaczela mnie gryzc dziaselkami az mi czasami lzy sie zbieraja w oczach. a jak mowie jej ze to boli to patrzy mi prosto w oczy i sie niewinnie usmiecha ;) ahhhh ten lobuziak moj :laugh:

a co do siadania to ja juz zlozylam lezaczek do pudelka bo juz tak potrafi sie podniesc z pollezacego ze raz az mi wypadla z niego.... ::) wiec od tamtej pory juz jej nie wkladam do lezaczka

Łukaszek na łaskotki na nóżkach i brzuszku. Przez to podczas badania bioderek śmiał się u lekarza, a ja bałam się, że będzie wrzask.
Jak mocno się śmieje, to od razu ma czkawkę. Przy tym śmiesznie podskakują mu brewki.

łaskotki też u nas sie ujawniły i śmiesznie przy tym ze szok
bujaczek jeszcze użytkujemy chociaz tez sie emi podnosi tylko ze jest przypietai jak usieadzie to sobie siedzi

Brianek tez ma laskoteczki a grzyie co popadnie uwielbi brac moje raczki i oglada je a pozniej bierze do buzi czasami to tak przygryzie mocno ze szok!o i najbardziej lubi szelesty np reklamowki :)

Co do gryzienia Kamil kocha "czytać" gazety. Największą frajde ma z takich grubych na papierze kredowym. A dziś moje dziecko wyrwało mi z rąk kubek z kawą na szczęście nie wylał, kubek sie nie rozbił kawa była zimna uff. musze uważać bo aż się trzęśie na widok kubków.

reklama
oj agawa, Agata ostatnio "wyczytała" mi doszczętnie "mamo to ja" ;D zostawiłam ją na parę chwil zabezpieczoną na wersalce, a ona znudziła się smaotnością i "przeczytała" gazetę ;D

mała małpka uwielbia lustro - muszę je non stop myć, bo ciągle palcuje i bije łapkami w swoje odbicie :) ja jej lustro ograniczam (bo nie chce mi się go czyścić), za to tatuś wspaniałomyślnie na przeglądanie się pozwala 8)

Do góry