reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

No to widzę, że dzieci albo się przekręcają albo podciągają do siadania :) Filip ciągnie do siedzenia, ale jak Maks Mamyoli ani myśli o przkręcaniu :)

Aniam, gratulacje!!

Asioczek - Dobre z tą kaczką :D :D :D I u nas ochraniacz pozawiązywany na supły, bo inaczej był pierwszym śniadaniem Filipa ;D

reklama
bartek tez sie prawie rzuca na "dorosle" jedzenie :) jak co pysznego mamy na talerzach to macha raczkami i nozkami jakby chcial powiedziec "da!" :D

czasem damy mu polizac to i owo ::)

a z postepow, hmm przestal gaworzyc i zaciska teraz usta i mowi "mmmmm" ostatnio mu "bum" wyszlo :) i "agu" przez zacisniete usta powie! :laugh: nie wiem jak bo probowalam go nasladowac ale mi nie wyszlo :)

MagdalenaB Oskar to samo a najbardziej lubi zaciskać usta i wydawać z siebie dźwięki przypominające: "brrrrrrr" wtedy się cały pluje - i nas też :)
A wczoraj jak byliśmy na spacerku i miałam Małego na rękach. Zaczęła mnie pszczoła gonić, więc wsadziłam Go do wózka i zaczęłam się bronić. Kiedy walska dobiegła końca patrzę a Nasz Synuś chwycił się boku wózka i siedzi....... Byłam w takim szoku.... Potem się puścił, ale cwaniaczek złapał się jedną ręką spodenek a drugąkolana i siedział w wózku sam. Jak się go sadza na kanapie to jeszcze się bardzo chwieje, ale to w wózku to szok totalny - szybki chłopaczek :) I już sprwnie przewraca się z plecków na brzuch. A tak się martwiłam, że coś tak długo tego nie umie atu hop :) Teraz już nie lubi lezeć na pleckach:)

moja Agata znalazła sobie dziś nową rozrywkę:
pijąc mleczko z piersi próbuje dodatkowo w buzi trzymać kciuka :D :D :D walczę z nią od godziny, kciuk ma byc w buzi i już ;D

przed chwilka jadlam obiad. Kuba jak zwykle w lezaku i caly czas bylo "brrrrrrrrr" i caly opluty.

Mamaoli-moj chopok tez sie nie chce przewracac-wyciaga raczke zebym mu pomogla i wtedy sie odwraca-cwaniaczek!

reklama
a wiec oto postepy Zuzi przez ten miesiac:

obracanie sie z brzuszka na plecki (opanowane)
plucie (kwestia czasu ;))
podnoszenie glowki na polsiedziaca i robienie literki C
śmianie sie na glos :laugh:

a z tym obracaniem sie to juz nie moge jej zostawic spiacej na lozku bo juz kilka razy jak sie obudzila to byla na brzuszku :D :D

Do góry