reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postępy naszych pociech

No to widzę, że dzieci albo się przekręcają albo podciągają do siadania :) Filip ciągnie do siedzenia, ale jak Maks Mamyoli ani myśli o przkręcaniu :)

Aniam, gratulacje!!

Asioczek - Dobre z tą kaczką :D :D :D I u nas ochraniacz pozawiązywany na supły, bo inaczej był pierwszym śniadaniem Filipa ;D

reklama
bartek tez sie prawie rzuca na "dorosle" jedzenie :) jak co pysznego mamy na talerzach to macha raczkami i nozkami jakby chcial powiedziec "da!" :D

czasem damy mu polizac to i owo ::)

a z postepow, hmm przestal gaworzyc i zaciska teraz usta i mowi "mmmmm" ostatnio mu "bum" wyszlo :) i "agu" przez zacisniete usta powie! :laugh: nie wiem jak bo probowalam go nasladowac ale mi nie wyszlo :)

MagdalenaB Oskar to samo a najbardziej lubi zaciskać usta i wydawać z siebie dźwięki przypominające: "brrrrrrr" wtedy się cały pluje - i nas też :)
A wczoraj jak byliśmy na spacerku i miałam Małego na rękach. Zaczęła mnie pszczoła gonić, więc wsadziłam Go do wózka i zaczęłam się bronić. Kiedy walska dobiegła końca patrzę a Nasz Synuś chwycił się boku wózka i siedzi....... Byłam w takim szoku.... Potem się puścił, ale cwaniaczek złapał się jedną ręką spodenek a drugąkolana i siedział w wózku sam. Jak się go sadza na kanapie to jeszcze się bardzo chwieje, ale to w wózku to szok totalny - szybki chłopaczek :) I już sprwnie przewraca się z plecków na brzuch. A tak się martwiłam, że coś tak długo tego nie umie atu hop :) Teraz już nie lubi lezeć na pleckach:)

moja Agata znalazła sobie dziś nową rozrywkę:
pijąc mleczko z piersi próbuje dodatkowo w buzi trzymać kciuka :D :D :D walczę z nią od godziny, kciuk ma byc w buzi i już ;D

przed chwilka jadlam obiad. Kuba jak zwykle w lezaku i caly czas bylo "brrrrrrrrr" i caly opluty.

Mamaoli-moj chopok tez sie nie chce przewracac-wyciaga raczke zebym mu pomogla i wtedy sie odwraca-cwaniaczek!

reklama
a wiec oto postepy Zuzi przez ten miesiac:

obracanie sie z brzuszka na plecki (opanowane)
plucie (kwestia czasu ;))
podnoszenie glowki na polsiedziaca i robienie literki C
śmianie sie na glos :laugh:

a z tym obracaniem sie to juz nie moge jej zostawic spiacej na lozku bo juz kilka razy jak sie obudzila to byla na brzuszku :D :D

Do góry