reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

Ja też się pochwalę wyczynami Kamila :). Trzymany za ręce sam siada, wczoraj opanował przewracanie się z plecków na brzuch, nawet spacerówka mu już nie pasuje chce tylko siedzieć i zaczyna stawać na nogi gizd jeden.lolcia spacerówka bardzo fajna, sama bym taką kupiła gdyby nie to żę moja z wózka wielofunkcyjnego najgorsza nie jest. Do wglądu na wątku zdjęciowym.:)

reklama
MamaBoo-my mamy taka sama spacerowke ,tylko firmy pierre cardin- i jest po prostu przeswietna-najlepszy jest mechanizm skladania w raczce-1 sek i wozek zlozony i tak samo z rozlozeniem -a to wszystko 1 reka po na drugiej trzymam Jasia.

Jas zaczal skakac-po raz pierwszy skoczyl akurat jak go kapalam w wiaderku-strasznie sie wystraszylam-on zreszta tez. Teraz jak tylko biore go na rece w pozycji pionowej prostuje nogi a jak tylko poczuje podloze zaczyna podskakiwac

z okazji 4 miesięcy "przesiedliśmy" się w pampersy 4 ;D

z najnowszych osiągnięć Maciulo:
pluje na odległość, najlepiej pluje się na matkę jak się z nią śpi , tzn. matka śpi, dziecko pluje ;D
odkrył stopy, zarąbista sprawa! szczególnie te ruchome serdelki , które wszyscy nazywają palcami
jak poda mu się ręce, to podciąga się i siada
położony na macie pełza, widok absolutnie uroczy biorąć pod uwagę, że zapomina o rękach i zostają biedaczkowi zawsze podrodze

tak więc moje dziecko w przeciągu kilku dni wyrobiło normę nowości za kilka tygodni i spodziewam sę , że zacznie się teraz lenić ;D
ale żeby nie było tak słodko, to zapomniał jak się obracać na brzusio :(

Fionka, to tak jak u nas - nagle na wyjeździe Filip zrobił niesamowite postępy, podczas gdy wcześniej dłuuuugo była cisza w tym temacie.

Piotrek przewrócil się dziś na macie na prawy bok i przewędrował w ten sposób wokół własnej osi, po drodze przelewając matę na wylot.

Budzę się dziś, mój syn leży w poprzek łóżeczka... podnoszę go ... a on ... obsrany po pachy!!!! Ale dosłowanie "po pachy"!!!! ;D Body i prześcieradełko też "przesrał" ;D

A kiedyś budzę się, słyszę gaworzenie, patrzę na łóżeczko - akurat wtedy kawałek ochraniacza podniosłam do góry, żeby widzieć małego - a tam Filip leży na boku, patrzy na mnie i ... gryzie szczebelek !!! ;D ;D ;D ;D ;D

;D ;D ;D

moja ciocia ostatnio opowiadała że bawiła wnuka, połozyla go w łóżeczku bez pampersa bo gorąco , bawił się spokojnie no to poszła szybko coś sobie zrobić w kuchni, jak wróciła to kupą było obsmarowane wszystko, ze ścianą przy której stało łóżeczko włącznie ::)

reklama
mamaoli pisze:
;D ;D ;D

moja ciocia ostatnio opowiadała że bawiła wnuka, połozyla go w łóżeczku bez pampersa bo gorąco , bawił się spokojnie no to poszła szybko coś sobie zrobić w kuchni, jak wróciła to kupą było obsmarowane wszystko, ze ścianą przy której stało łóżeczko włącznie ::)

ło kurde, nie chciałąbym być w jej skórze ::)

Do góry