reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postępy naszych pociech

Ja też się pochwalę wyczynami Kamila :). Trzymany za ręce sam siada, wczoraj opanował przewracanie się z plecków na brzuch, nawet spacerówka mu już nie pasuje chce tylko siedzieć i zaczyna stawać na nogi gizd jeden.lolcia spacerówka bardzo fajna, sama bym taką kupiła gdyby nie to żę moja z wózka wielofunkcyjnego najgorsza nie jest. Do wglądu na wątku zdjęciowym.:)

reklama
MamaBoo-my mamy taka sama spacerowke ,tylko firmy pierre cardin- i jest po prostu przeswietna-najlepszy jest mechanizm skladania w raczce-1 sek i wozek zlozony i tak samo z rozlozeniem -a to wszystko 1 reka po na drugiej trzymam Jasia.

Jas zaczal skakac-po raz pierwszy skoczyl akurat jak go kapalam w wiaderku-strasznie sie wystraszylam-on zreszta tez. Teraz jak tylko biore go na rece w pozycji pionowej prostuje nogi a jak tylko poczuje podloze zaczyna podskakiwac

z okazji 4 miesięcy "przesiedliśmy" się w pampersy 4 ;D

z najnowszych osiągnięć Maciulo:
pluje na odległość, najlepiej pluje się na matkę jak się z nią śpi , tzn. matka śpi, dziecko pluje ;D
odkrył stopy, zarąbista sprawa! szczególnie te ruchome serdelki , które wszyscy nazywają palcami
jak poda mu się ręce, to podciąga się i siada
położony na macie pełza, widok absolutnie uroczy biorąć pod uwagę, że zapomina o rękach i zostają biedaczkowi zawsze podrodze

tak więc moje dziecko w przeciągu kilku dni wyrobiło normę nowości za kilka tygodni i spodziewam sę , że zacznie się teraz lenić ;D
ale żeby nie było tak słodko, to zapomniał jak się obracać na brzusio :(

Fionka, to tak jak u nas - nagle na wyjeździe Filip zrobił niesamowite postępy, podczas gdy wcześniej dłuuuugo była cisza w tym temacie.

Piotrek przewrócil się dziś na macie na prawy bok i przewędrował w ten sposób wokół własnej osi, po drodze przelewając matę na wylot.

Budzę się dziś, mój syn leży w poprzek łóżeczka... podnoszę go ... a on ... obsrany po pachy!!!! Ale dosłowanie "po pachy"!!!! ;D Body i prześcieradełko też "przesrał" ;D

A kiedyś budzę się, słyszę gaworzenie, patrzę na łóżeczko - akurat wtedy kawałek ochraniacza podniosłam do góry, żeby widzieć małego - a tam Filip leży na boku, patrzy na mnie i ... gryzie szczebelek !!! ;D ;D ;D ;D ;D

;D ;D ;D

moja ciocia ostatnio opowiadała że bawiła wnuka, połozyla go w łóżeczku bez pampersa bo gorąco , bawił się spokojnie no to poszła szybko coś sobie zrobić w kuchni, jak wróciła to kupą było obsmarowane wszystko, ze ścianą przy której stało łóżeczko włącznie ::)

reklama
mamaoli pisze:
;D ;D ;D

moja ciocia ostatnio opowiadała że bawiła wnuka, połozyla go w łóżeczku bez pampersa bo gorąco , bawił się spokojnie no to poszła szybko coś sobie zrobić w kuchni, jak wróciła to kupą było obsmarowane wszystko, ze ścianą przy której stało łóżeczko włącznie ::)

ło kurde, nie chciałąbym być w jej skórze ::)

Do góry