reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

KASIANKA Twoja córeczka jest niesamowita. :-) Swoją drogą ciekawa jestem, co też wygaduje moje szczęście - póki co narazie w niezrozumiałym języku (może to lepiej ;-))

reklama
dziś młoda wypięła się pupą przez brzuch i powiedziałam Krzymkowi,że dzidzia wypięła pupę - no i ten potem podchodził, dotykał brzucha i mówił "pupa,dzidzia pupa" :baffled:

wesolutko na tym wątku - nie wiem jak się ten wątek z pogaduchami utrzyma, bo tu pogaduchy na wszystkich wątkach trwają:-D:-D:-D

z osiągnięć Maksa - zdobył swoją pierwszą górę na własnych nogach - wszedł i zszedł ze Szczelińca w Górach Stołowych (tzn. z mamą za rękę):tak:

z zabaw w ogrodzie u nas królują: sianie, sadzenie, kopanie, podlewanie i gra w piłkę
z zabaw domowych: wyklejanki (seryjna produkcja obrazków z tirami - tir w deszczu, tir, na którym usiadł motylek, tir w lesie, tir w słońcu, czasem betoniarka;-)), książeczki z zadaniami, czytanie bajek i AUTA!

U nas też ostatnio mały despota wyłazi. Jasiek podejmuje tak kategoryczne decyzje, że czasami aż jestem w szoku, skąd u niego takie zdecydowanie i ton nie znoszący sprzeciwu.
Ostatnio się uśmialiśmy, bo byli u nas znajomi i tatuś pyta synka: "Jasiu, pokażemy cioci, jak się wygłupiamy, jak wychodzisz na tatusia?" (ulubiona zabawa w wspinanie się), a Jaś na to z całą powagą, bez zmrużenia oka, patrząc na gości: "Dzisiaj nie"....

Wczoraj Szymon wybrał sobie na allegro namiot iglo z Zygzakiem i Złomkiem. Tłumaczyłam mu, że tam się co prawda kupuje tak, jak w sklepie, ale nie ma się zakupów od razu tylko trzeba poczekać aż listonosz je przyniesie.

Oczywiście od samego rana było dziś wyczekiwanie na listonosza i pytania typu NO I GDZIE TEN LISTONOSZ?!
Z powodu wysokiej temperatury nie wychodziliśmy dziś z domu, ale po obiedzie chciałam podejść do apteki. Zaczynam się ubierać, a Szym wpada na mnie i pyta: A KTO OTWORZY DRZWI PANU LISTONOSZOWI JAK W APTECE BĘDZIEMY? Odpowiedziałam, że nikt i z wyjścia nici! Chłop się z domu nie ruszy, bo na listonosza czeka!

Dobrze, że wzięłam przesyłkę kurierem i jest szansa na jutrzejszy odbiór namiotu...

jakis czas temu rozmawialysmy z Paula o tym co rozni dziewczynki i chlopcow;-)i moje inteligentne dziecie pyta dzis ni z gruszki ni z pietruszki: Mamusiu, czy kwiatuszki sa dziewczynkami? :-D

He He!
A moje dziecie to feminista i to zapalony- dzisiaj pytal co to wskazujac na bukszpan no to mowie mu bukszpan-a on do mnie Nie Pan! Pani! tak wiec my mamy bukszpani

reklama
felqua - :-D:-D:-D

a w ogóle to dziwne bo mój Maks też przyswoił słówko bukszpan - i wszystkim go pokazuje w ogródku:-D płci raczej nie rozróżnia u roślin:-D:-D:-D

Do góry