reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

my jechałyśmy wczoraj busem, przed nami góra a Iga rozmarzonym głosem zaczyna "za ośmioma górami, za ośmioma rzekami":-):-)...

reklama
Maks bardzo lubi dokańczać strofki w wierszykach - najgorzej jest z Zosią samosią, bo tam idzie: ile jest dwa i dwa - "osiem", kto to był Kopernik - "Król", co nam Śląsk daj - "Sól", gdzie leży kraków - "nad wartą", a uczyć się warto - "nie warto" i wszytkie te odpowiedzi Maks wykrzykuje gromkim głosem:zawstydzona/y::-D

nei było mnie w domu 3 dni po powrocie, Maja uradowana przyleciała się przywitać, doniosła co tata robił na co pozwalał po czym przytulając się stwierdziła: Tęskniłam. Ty też tęskniłaś Mają?

Moje dziecko wczoraj z powaga stwierdzilo:

"Co ty myślaś (=wymyslasz) mamusiu. Psiestań mówić."

A w ferie kiedy ja nie chcialam wstac a ona juz sie obudzila, siadla sobie na lozku i zaczela mowic do swoich paluszkow :

"Paluśku zobać, Oja zaśpiewa piesienke o ziulwiu."
i slysze ze zaczyna spiewac: "idzie ziulw....potkal kaćke dziwaćke..." :-D te piosenke sama sobie wymyslila,:-D

u Maks dziś była pierwsza noc BEZ SMOKA! - wczoraj niania nie mogła go znaleźć był płacz i lament ale drzemka odbyła się bez smoka - bo starego nie chciał - postanowiłam pociągnąć to dalej skoro już smok został opłakany (mimo, że go znalazłam) no i noc była bez smoka - choć było trochę wspominek przed spaniem - niestety smoka zabrały muszki:-D i już go nie ma:sorry2:

jestem niesamowicie dumna z Maksa!!!!! myślałam, że będzie gorzej, tfu, odpukać

teraz pozostał tylko nocnik - czekamy na ocieplenie i czytamy bajeczkę o chłopcu, który zaczął robić siusiu do nocnika:sorry2:

zadzwoniłam do żłobka - Piotrek jest pierwszy na liście rezerwowj. przy dobrych wiatrach może zacząć chodzić wcześniej anizeli we wrześniu. moja mama troszku sobie dychnie.

reklama
u Maks dziś była pierwsza noc BEZ SMOKA! - wczoraj niania nie mogła go znaleźć był płacz i lament ale drzemka odbyła się bez smoka - bo starego nie chciał - postanowiłam pociągnąć to dalej skoro już smok został opłakany (mimo, że go znalazłam) no i noc była bez smoka - choć było trochę wspominek przed spaniem - niestety smoka zabrały muszki:-D i już go nie ma:sorry2:

jestem niesamowicie dumna z Maksa!!!!! myślałam, że będzie gorzej, tfu, odpukać

teraz pozostał tylko nocnik - czekamy na ocieplenie i czytamy bajeczkę o chłopcu, który zaczął robić siusiu do nocnika:sorry2:

Brawo!!
czy książeczka to "Kamyczek na nocniczku"?? - u nas podziałała i znam jeszcze dwójkę dzieci do których "przemówiła" :-);-)

Do góry