reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

Aniam pisze:
hmm, a lekarze uwazaja ze takie sztywne trzymanie glowy w tym wieku to objaw wzmozonego napiecia miesniowego i zalecaja wizyty u rehabilitanta. Rozni lekarze mi to mowili.

moje dzidzio ma juz prawie 4 mieisące - a w tym wieku to już norma.

musimy brać pod uwage że nasze dzidziolki między sobą różnią si prawei 2 miesiącami.

reklama
no ale wlasnie lekarze uwazaja, ze w polowie 3 miesiaca dziecko nie powinno jeszcze trzymac sztywno glowki, bo to nic dobrego. Tzn. wcale nie swiadczy o dobrym rozwoju tylko wlasnie o problemach z napieciem miesniowym.

ja z zajec z rehabilitacji pamietam ze cos tam bylo o tym co pisze aniam ale tez pamietam ze to nie regola bo kazde dziecko rozwija sie w innym tepie-jedni po prostu szybciej inne wolniej

aniam azdzwonie jeszcze do lekarza i upewnie sie czy to napewno jest w pozadku bo troche mnie przestraszylas :(, ale wydaje mi sie ze jak czasami /nie zawsze glowka jest sztywno/ uda sie trzymanie sztywno glowki to nic zlego .
w lezeniu na brzuszku Selinka czasami probuje prostowac juz raczki ,oczywiscie jej sie rozjezdzaja, co tez jest za wczesne jeszcze w tym wieku, my oczywiscie nic nie chcemy robic na sile :)

a wiec lekarz nam poradzil abysmy nie starali sie malej dawac powodow do podciagania jak narazie, mamy poczekac ok 2-3 tygodnie

reklama
Patrycja wyczaiła, że oprócz milutkiego gaworzenia i delikatnych dźwięków można wydawać inneg - dzikie krzyki ;D I tak cały czas jak nie śpi od wczoraj mam stadion w domu.... ;D

Do góry