reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

reklama
U nas od zawsze spokój zarówno z kąpielą, z myciem i płukaniem włosów, jak i z wychodzeniem z wanny :-) Nie muszę przekonywać ani zmuszać, po prostu mówię WSTAJEMY, a Szymon na to MAMA UMYĆ PUPĘ :-), więc myję pupę i wychodzimy z kąpieli.

u nas kąpielą zajmuje się głównie Piotrek - z myciem glowy nie ma problemów, trochę młody sie ociąga przy wyjściu :-); jeżeli kapię go ja to mówię "Wychodzimy", jak Krzymek się nie zgadza to zaczynam śpiewać piosenkę i informuję go,że jak skończy się piosenka to koniec kąpieli - kończę, podaję mu ręce i wyjmuję z wanienki:-)(już bez protestów)

Maks przy wyjściu z kąpieli się ociąga - ale działa na niego szczoteczka do zębów z pastą - jak ją widzi to wyciąga ręce, żeby go wysadzić bo jest absolutnym miłośnikiem pasty do zębów zapijanej wodą z kranu:-D

hmmmm.... na marginesie - my włosy myjemy codziennie:zawstydzona/y::baffled::confused::dry: wodą z wanny z płynem do kąpieli, a nie szamponem - powinniśmy to zmienić????

Nie wiem koga, ale na mój gust chyba tak. Ja bardzo walczyłam z rafałem o to, bo on też miał takie praktyki :confused:

I chyba powinniśmy wrócić do mycia codziennego, bo Lolka najwyraźniej odzwyczaiła się od częstego mycia łepetynki :cool2:

A ja kiedyś spotkałam się z opinią, że dzieciom nie powino się codziennie myć głowy.
Tłumaczono to tym, że podczas takiego codziennego mycia skóra głowy bardzo się przesusza i gruczoły łojowe tam umieszczone, z czasem produkują coraz więcej by nadąrzyć za przesuszeniem; w związku z czym włosy zaczynają się przetłuszczać.
Nie wiem na ile to prawda, bo nie konsultowałam tego z jakimś innym lekarzem.
A usłyszałam to kiedyś, jak byliśmy z D. na wakacjach było takie stoisko Vichy gdzie badano stan skóry głowy i lekarz dermatolog dobierała odpowiedni szampon i właśnie usłyszałam jak coś takiego tłumaczyła rodzicom na pytanie dlaczego ich dziecku ok. 6-7 letniemu tak bardzo przetłuszczają się włosy... Hehehee zapamiętałam, bo tez zawsze miałam z tym problem, a moja mama jak byłam mała kochała moje długie pukle :/ i możliwe że mi je tak codziennie myła - nie wiem, bo nie chciała się przyznać ;) hahahhaaa

:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: chodzi o to, że my Maksa niczym nie myjemy - żadnym żelem, mydłem, tylko cały od stóp do głów wodą z wanny z płynem do kąpieli:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Koga my tak samo robimy ..myjemy..właściwie przemywamy codziennie wloski Antkowe wodą z płynem do kąpieli ..tylko jakos raz na tydzień szamponem myjemy glowe i potem spłukujemy :tak::-D;-):-)

Do góry