reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Postępy naszych pociech

reklama
Zdolny Kubuś!!! :-)

U nas z szybkich nowości: Sz. umie wyliczac do trzech i to na głos: pierwsza, druga, trzecia; coraz częsciej woła MAMA TOALETA i chce siadac na nocniczku (zawsze wtedy zrobi siku).

Z nowymi słowami to już nie nadążam zapisywac, ale z tych, które pamiętam: TOALETA, MAZACZKI, PLACUSZKI, PALUSZKI, LAWETA, HAK, PIEGI.

a ja najadłam się pierwszy raz wstydu z powodu Agatki

moja siostra przysłała Agatce zabawkę - wyjącą gitarę :)wściekła/y:), na skype pytała Agatki " i co? ładną Ci zabawkę ciocia kupiła? podoba ci się??" a moja Agatka odpowiedziała:

"dupa dupa be brzydka" :nerd:

przysięgam...nic przy Agacie nie mówiłam że zabawka jest do d... ale fakt - głośna strasznie

Dobre! :-):-):-)

Ola od tygodnia mowi "Mamuniu" lub"Mamusiu", a dzis zaczela tez "tatusiu". Tych wersji uzywa jak jest w nastroju do przytulania albo bardzo czegos chce:-D, wie, ze "rybka jest plywa w morzu "(w jej wersji "ybka pywa w moziu"), "mors ma kly", zna takie m.in. zwierzeta jak zołw, lis, lis, tukan, bobr (tzn. sama umie je nazwac), a od dzis wie takze co to jest "elephant" (wg Oli "ejetent") i jego "trunk".:-):-):-)

U nas nazywanie takich rzeczy jak: BROKUŁ, BAKŁAŻAN, KARCZOCH, MORELA, PAPRYKA, RZODKIEWKA.

Mówi MOJA MAMA, BALON LECI, LECI DALEKO...

Wylicza też do trzech a czasem do pięciu, poprawnie odmieniając.

reklama
Iga miewa komiczne słowotoki. wystarczy na nią spojrzeć groźnie,a ona " pamiętaj, nie można robić kupki w majteczki, wołaj mamusiu , tatusiu ja chcę kupkę, posadź na kibelek, Kuba nie robi w majteczki, tatuś i mamusia też, nawet Ola nie robi. mikołaj nie przyniesie kosza, niedobry mikołaj, dzik jest dziki dzik jest zły, na drzewo szybko zmyka, usiądź normalnie". na taką akcję wybucham śmiechem a ona " kochasz Igusię??"

Do góry