reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

bartek jest teraz na etapie, nauki wstawania po upadku ;-) uczy sie wstawac tak wiecie, bez podpierania. i zawsze konczy sie to placzem i "podchodzeniem" do mnie na czworaka po pocieszenie :-D

reklama
Brianek ostatnio dorwal klucze od domu i probowal wsadzac do dziurki bylam w szoku bo chyba wypatrzyl jak otwieram zawsze drzwi od domu i tez probowal haha:laugh2:

u Igi ciągle mnie coś zaskakuje..ma bzika na punkcie mycia...siebie i wszystkiego wokół. ostatnio wrzuciła do nocnika jakieś skarpetki, przynosi i pokazuje mi "aa-aa" (czyli kupa), podąża do łazienki, żeby kupkę wyrzucić do ubikacji i żąda "myj-myj" (czyli że mam myć nocnik):-):-):-)

Agatka właśnie dorwała się do mojej szuflady z bielizną, wywlekła moje majtki i myje niby podłogę zaśmiewając się w głos :-D

Kasianka - haha! Ale spryciara!

U nas ostatnio intensywny rozwój. Jasiek gna przed siebie jak szalony, nie oglądając się w ogóle na mnie. Prowadzi swój rowerek i nawet umie nim manewrować, rzuca piłką, bawi się w piaskownicy, uwielbia zjeżdżać na zjeżdżalni, no a niezmienną pasją są samochody. Wyciąga mi np. ze zmywarki talerz, chwyta rączkami i robiąc brrr brrr udaje, że kieruje kierownicą...

U nas dziadek dzisiaj był wniebowziety bo Kubas biegał za nim i - wołał dziadzia i dziadzia - mówi tata, baba, dziadzia, choć, brruuum, chał chał itp. ale mama jakoś nie chce :-(

na topie jest także rozwijanie papieru toaletowego , zbieranie go w garść a pózniej skubanie na drobne śmietki

A moje dziecko dzisiaj samo zjadło łyżeczką i widelczykiem obiadek . a jaki był zadowolony..i o dziwo było dosłownie kilka okruszków:tak: :tak:

Aqua-powie..zobaczysz...:-D :-D :-D :-D

Mateuszek też nie chce mówić "mama" ale "tata" wychodzi mu bardzo ładnie. A jak spytałam: Mateuszku kochasz mamusię to pokiwał sprzecznie głową i powiedział "ne". Wtedy spytałam: a kochasz tatusia? a on na to "koch" :laugh2: Moja mała szelma ;-)
Jak się kulamy po łóżku to ja krzyczę: ratunku a Muszek wtedy "ka" a jak mnie gryzie to krzyczę: ałaja a Mateuszek "aja" :tak:
Pozdrawiam

reklama
jak patrze na dzieci znajomych w wieku Leny to czasem sie zastanawiam czy ona nie jest czasem nadpobudliwa ruchowo :-D :tak:
nie usiedzi w jednym miejscu, ciagle sie gdzies wspina, gdzies wchodzi cos majstruje czy wyciaga z szafek :tak:
rozumie juz chyba wszystko co do niej mowie - na kazdym kroku pokazuje jak duzo rozumie- codziennie zaskakuje mnie czyms nowym
bardzo duzo tez mowi poaza podstawowymi mama tata babka daj dyś nie lala papa tak , mowi czapka pralka i ogolenie probuje powtorzyc kazdy wyraz ktory mowie do niej wolno i wyraznie po kilka razy :tak: czasem wychodza smieszne rzeczy :-p ;-) :-)
Ostatnio nasladuje kazda nasza czynnosc, mine czy dzwiek - a najlepiej wychodzi jej glosny smiech na zawolanie jak wszyscy wokol sie smieja :-D :-D

Do góry