reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych pociech

reklama
no i wreszcie moge to napisac: :-) :-) :-)

Bartek zaczal chodzic!!!​

w sobote, przed wyjsciem na spacerek zrobil nam taki prezent. az lzy w oczach sie kreca... i jeszcze na dodatek swiadkami tego bylismy tylko Pawel i ja wiec to w ogole juz byla dla nas magiczna chwila.... ;-) :cool2:

magdalena gratuluję, ta magiczna chwila jeszcze przed nami, więc też czekam na to z niecierpliwością:-)

Madzia- gratulacje dla Bartusia i wielkie uściski dla niego:-D :-D u nas też jeszcze ta magiczna chwila przed nami..i czekamy ...:tak: :tak:

gratulacje dla BArtusia!!
Iga chodzi coraz lepiej, ja coraz gorzej bo mnie plecy bolą :) oczywiście równy asfalt czy chodnik to nie jest dobra trasa dla mojego dziecka. ona lubi wyzwania :) trawa do kolan, głęboki piasek, ewentualnie sklałki których na nieszczęście w pobliżu jest trochę:wściekła/y: :wściekła/y: a jak sobie upatrzy jakąś skałkę to wdrapuje sie na nią, schodzi iii spowrotem. i tak 15 razy.a nie daj boże spróbowac ją wtedy odciągnąć...a na tych skałkach jest mnówstwo czerwonych robaków, więc muszę uważać bo co chwila się schyla żeby je...może pogłaskać????nie wiem:-D

poza tym rozkręca się z gadaniem.z nowych tekstów jest "pić", "gramy", "dziemy", "do góji", "pika" (piłka), "bik"(balonik).
a jak ją chciałam wyciągnąć z wanny i jej mówię "Iga, idziemy" to ona do mnie "nie, pa pa" co w wolnym tłumaczeniu chyba miało znaczyć "spadaj matka ja zostaję":wściekła/y: :wściekła/y:

Bartek brawo!
kasianka jestem w szoku ile Iga potrafi mówić - u nas poza mama, baba, kot, autko, bus, ma , ojojojoj - cisza, no może jakieś gadki w języku zupełnie dla mnie niezrozumiałym:happy:

heheh, kasianka, z tym wybieraniem sobie trudnej trasy, to mam tak samo! krawezniki, kamienie, trawa, piach i ... zawsze w odwrotna strone niz mamy isc. nie np. prosto przed siebie tylko w bok, z powrotem, albo jakos jeszcze inaczej :-D :tak:

Kasianka- jestem pod wielkim wrażeniem umiejętności Igi...:-D :-D :tak: :tak:
u Antka jest nada znaczy daj, mama, tata ,baba i ojej i dzieci nic więcej nie mówi ...gaduli cos w swoim narzeczu .. a i sobie nuci melodie !!!!poprostu przy tym wymiękamy z mężem

u nas też chodzenie już pełną parą, ale jeszcze na króciutkich dystansach:-) a potem pac na pupę

a z mówienia po naszemu - zupełnie nic !!! o mama niema mowy!!! choć kiedyś już padło - cały czas tylko gadanie w swoim języku

no i Maksik bardzo muzykalny - jak tylko słyszy muzykę to tańczy skłądając rączki jak do pacierza i kręcąc się na boczki - komedia!

kasianka - Maks też schyla się do robaczków ale obawiam się, że po to żeby .... się nimi poczęstować?!

reklama
magda brawa wielkie dla bartka:-)
kaisianka szok ile iga mowic potrafi:tak:

nowe slowo kacpra to kwiatek-krzyczy KAKA:-D na kwiatek nie mylic z niczym innym:tak: kaka to kwiatek

a ja codziennie rano zastaje taki widok-kacper w lozeczku rozebrany-pizama wyrzucona koldra i poduszka z lozeczka tez wyrzucona-jakis rytual poranny:cool2:
u nas szal samochodowy-chap kluczyki i do samochodu brum brum-jak tatus nie wezmie synka ze soba ryk pogodzinny i nic nie pomoze

nadal brak zainteresowania telewizja-jedynie wyscigi formuly 1:tak:

Do góry