reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Postępy naszych pociech

Mama Stacha Lenka tez lubi gryżc swoje lozeczko ale na szczescie robi to dolnymi zebamiwiec od wewnetrznej strony lozeczka tak ze nie widac :-) :tak:

reklama
Mama Stacha- u nas też piłowanie łóżeczka idzie na całego.Wygląda jakby ktoś nożem pociachał całe łóżeczko:tak: :tak: :tak: .

A na pierwsze samodzielne kroczki dalej czekamy.....:baffled: :baffled: :baffled:

Gratulacje dla tych,którzy już w pionie spaceruja !!!!

no ja ku swojej uciesze widze ze bartek coraz rzadziej potrzebuje smoczka. od dawna bylo tak, ze dostawal go tuz przed zasnieciem i na noc, ale ostatnio jak mojemu m nie udalo sie znalezc smoczka (wpadl za lozeczko) to nawet udalo sie uspic malego bez "dydusia" ;-)

Osinko- poniewż już to raz przerabiałam to dzielę się wiedzą. Najlepsze są buty za kostkę, z szerokimi noskami, usztywnioną piętą i zginającą się podeszwą. Coś pominęłam? ;-) :-)
Co do rozmiaru, to nie mogą być za duże. Najlepiej założyc dziecku buta przypilnowac by paluszki były wyprostowane i do końca, postawić na ziemi i sprawdzić za pietą - jeśli mieści się Twój palec wskazujący (około 1cm) lub mniej to OK.
Mam nadzieję, że nie zamotałam?:confused:

ja słyszałam jeszcze, że podeszwa musi się zginać takicha samych okolicach co nasze stopy, czyli chodiz o to, żeby nie zginała się w połowie:-)

Mama Stacha też to słyszłam. Dlatego moje dziecię biega albo w skarpetkach albo bez...

reklama
U nas tak samo :-) po domu biega boso i mysle ze jak jeszcze czasem raczkuje jest jej wygodniej bo jak ostatnio zalozylam jej kapcie to jej przeszkadzaly w raczkowaniu :confused: :-)
buty zakladam tylko na dwor i wlasnie takie ktore nie sa bardzo sztywne :-)

Do góry