reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Postepy Naszych Dzieciatek. :-D

Moja Nataszka zrobiła już parę dni temu pierwsze kroczki trzymana za rączkę a Igor dziś pierwszy raz po podaniu rąk podniósł swój tyłek do góry!!! Mam nadzieję, zę nauczy się siadać tak jak siostra i odważy się zrobić jakiś kroczek!

reklama
luczynko, mój Mihcaś też juz od jakiegos czasu przyjmuje pozycje do raczkowania i buja się w przód i w tył ale z raczkowania nici ... :no: a co do włosków, to ja tam w przesądy nie wierzę :-) i mojemu Michałkowi już troszke włoski musiałam skrócić, bo mu w oczka właziły, ma te włoski naprawde bardzo już długie i z tyłu mu się kręcą :) chociaz w tym jest do mnie podobny (mi się też kręciły jak byłam malutka)

Agutko ZG- świetny pomysł z tym nocnikiem, ja chyba też zaraz kupię, nie chciałabym żeby do 3 lat nosił pieluszkę :( a im później się nocnik zastosuje tym trudniej dziecko do niego przyzwyczaić.

Zapomniałam jeszcze o postępach napisać :zawstydzona/y:, już się poprawiam, Michaś umie już od jakiegoś czasu robić papa, pokazuje jaki duży urośnie, jak się spytam gdzie jest lampa to zadziera główkę do góry i patrzy na żyrandol,a jak spytam gdzie jest bozia-to patrzy na obrazek na scianie :), bywa tez że mu się troszkę myli i jak mówię pokaz jaki duży urośniesz to jedną rączkę wyciąga do góry a drugą robi papa :-):tak::-D, taki miks mu wychodzi :-).
Sam już ładnie wstaje, wystarczy że się czegoś przytrzyma. W chodziku buszuje po całym mieszkaniu i otwiera wszystkie szuflady i szafki, eh ....chyba musze zakupić blokady w najbliższym czasie.

Margolis,brawa dla Twoich dzieciatek. :-) :tak:

Nika,dokladnie - im pozniej tym trudniej. :baffled: Mam bardzo blisko przyklad takiej poznej nauki nocnikowania. Tego mojego Przyjaciela Radka,bratanica. Dziewczynka w sierpniu skonczy 3 latka,a nadal smiga w pieluszcze. :dry: To jest wina rodzicow - strasznie malo uwagi jej poswiecaja. :-( Fakt,ostatnio cos sie ruszylo z tym siusianiem na nocnik,ale narazie slabo cos to wychodzi. :baffled:
Wiec ja wole nie popelniac takich bledow,a co za tym idzie,nie zbankrutowac przez pieluchy. :laugh2: :-D :-p
No i,oczywiscie,brawo dla
Michasia! :-) :tak:

Ja tam w przesady z podcianeniem wloskow ne wierze, choc moja babacia tez mi trula o tym :dry:A Oliwka miala bardzo cienkie wloskia poa tym obcieciu juz widac jak jej gestnieja :tak:A ja idac za przykladem corki tez zmienilam wczoraj fryzurke:tak:ALe to juz inny watek ;-) No i tak jak Agutka zamierzam sadzac Oliwcie na nocnik juz niedlugo, musze sie tylko zaopatrzyc w taki sprzet ;-)

.... bywa tez że mu się troszkę myli i jak mówię pokaz jaki duży urośniesz to jedną rączkę wyciąga do góry a drugą robi papa :-):tak::-D, taki miks mu wychodzi :-)....
Nika ale się uśmiałam:-):tak::tak:

My też mamy nocnik i jak narazie Marcel siedzi na nim na sucho. Uważam, że lepiej go przyzwyczajać do takiego sprzętu wcześniej. Mam znajomych, których córa ma rok i sześć miesięcy i panicznie boi się nocnika, normalnie nie chce go widzieć. Znajomi dopiero niedawno zaczeli ją uczyć no i tak to z nią jest. Zresztą jej tatuś uważa, że ona dopiero po drugim roku zacznie czuć, że jej się chce siku i będzie to okazywać.:no: Szkoda słów. To co niby teraz nie czuje??

Oleńka leżąc na brzuszku cały czas podnosi dupsko do góry, nóżkami przebiera jak do raczkowania tylko reszta ciałka na razie nie chce się przesunąć.
poza tym pięknie bije brawo i jak powie się "cześć" to wyciąga łapkę i ślicznie się wita

Nie wiem,czy pamietacie,ale ostatnio wklejalam Zuzi zdjecia w jaki sposob siada. :-p No wiec,dzis przykukalam,ze nadal tak unosi dupcie i na maxa prostuje nozki stojac na plaskich stopkach (ja bym sobie miesnie niezle przy tym ponaciagala :szok: :baffled: :-p). :-) Jak tylko znajdzie podporke,to lapie sie jej i prostuje! :szok: Normalnie,niedlugo mi gdzies pojdzie na nozkach,hehe. :-D :laugh2:

Wow, to Zuzia ma już nocniczek:szok::-D, no proszę, proszę, mi nawet do głowy nie przyszło, żeby małej już nocnik kupować:no::eek::-p. W takim razie wielkie gratulacje za pierwsze udane "posiedzenie" nocnikowe:tak:;-):-D

Przemcio kupcia na nocnik już od ponad miesiąca.
My podobnie jak Agutka, nie zamierzamy na pieluszkach zbankrutować:-p

reklama
Do góry