reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Postepy Naszych Dzieciatek. :-D

Moja wiktoria tez na brzuszku nie lubi odrazu sie krzywi i krzyczy zeby ja podniesc hehe za to w chodziku uwielbia lazic i broic:tak:dzis moja ksiezniczka przespala cala noc:tak::-)ale jestem szczesliwa moze wkoncu bedzie normalnie spala w nocy o 21 ja polozylam i wstala o 6 rano:tak:

reklama
Milenka jakoś ostatnio nie lubi lezeć no! siedzieć uwielbia ale jak ją kłądę na brzuch to chwila i jest marudzenie :baffled::no:
Mój bobas też nie przepada za bardzo za leżeniem na brzuchu, jak go tak położe, to chwila i zaczyna mu się nie podobać i zaraz odwraca się na plecy, chwyta się czegoś i siada ... i tyle z leżenia na brzuchu czy raczkowania ... ale za to lubi chodzić jak go trzymam pod paszki i szaleje w chodziku -> radość jest wielka. Każde dziecko się troszkę inaczej rozwija ... przyjdzie na to czas ...

Mycha moja też nie lubiła leżeć na brzuchu dopóki sama nie nauczyła się obkręcać i teraz na nim więcej leży niz na pleckach.
Agutko moja chrześnica tak właśnie wstaje. Przybiera poze jak Zuzia na zdjęciu i podnosi się i stoi.

Adaś też nie lubi leżeć na brzuszku po chwili się denerwuje. Stoi ładnie, siedzenie już mu się znudziło i od razu wstaje na nóżki jak chwytam go by usiadł. Ale do razckowania sie nie rwie. Kupiliśmy roller żeby mu ułatwić naukę raczkowania, ale po dwóch dniach przegryzł go i cały czas schodzi powietrze. Usiąść też umie, ale nie za każdym razem mu to wychodzi.

Mycha Maja też jest leniem!
ale muszę powiedzieć, że coś chyba drgnęło:eek:
wczoraj położyłam ją na podłodze, a ona sie poprostu przekręciła na brzuszek. I tak znowu i znowu....
Wiem że dla większości z was to już było z 5 miesięcy temu,:-( ale.....
dzisiaj leżała w wózku i poprostu usiadła, położyłam ją a Ona znowu!:-D
Całe dnie mówi MAMA!:-D i ostatnio zaczęła BABA!:tak:

Mycha roller to taka dmuchana tuba :-) Nby miał się na tym położyć na brzuszku i podnosićpupcię i nóżki. Ale dla Adasia to wspaniały gryzaczek był.
Dzikidzik Adaś nie mówi jeszcze ani mama ani tata ani baba. Skupił się na "agi gege gugu, kiki koko itp.

Dziewczyny to cieszcie sie, ze wasze dzieci jeszcze nie raczkują i nie wstają przynajmniej mozecie trochę odpocząc mnie natomiast ręce opadaja i jestem ciągle zmeczona bo mój Kamilek wszędzie wlazi raczkuje po całym mieszkaniu a to tak szybko tak jakby biegał a już nie mówię o wstawaniu poprostu oczy dookoła głowy. Podejrzewam że jeszcze trochę a będzie chodził majac 8,5 mca. Poprostu teraz nie moge przy nim nic zrobić nawet gotować bo często jestem sama z Kamilkiem w domu.

Zuzia nauczyla sie robic "Papa",a gdy podloze Jej reke,albo dorwie moja noge :laugh2: to przyklada swoje serduszkowe usteczka i robi "Prrrrrrrrrr". :-D :laugh2: :-D
A teraz jest na etapie kombinowania,jak tu z pozycji siedzacej przejsc do stojacej w lozeczku,chwytajac sie szczebelkow. ;-) Sama siada juz rewelacyjnie! :tak: :-D A wstaje sobie np. opierajac sie o mnie. ;-)

reklama
A ja muszę pochwalić Przemika, wczoraj podniósł pupkę, oparł się na paluszkach, zrobił kroczek i.... bam na dupkę:-D i od wczoraj praktycznie non stop próbuje to powtórzyć ale jakoś mu to nie wychodzi:-)
i nauczył się sam robić indianina używając własnej rączki:-D
kurczę ale nipokoją mnie te jego ząbki a raczej ich brak:confused:

Do góry