Bardzo wam dziękuję za te wszystkie rady i dobre słowa. To była moja pierwsza ciąża, lekarz na razie nie zlecił łyżeczkowania. Mam kolejną wizytę w czwartek zobaczymy co powie. Mam nadzieję że dostaniemy od razu zielone światło bo bardzo chcemy ciąży.Jest coś takiego jak złuszczanie endometrium, żeby pobudzić macicę. To samo robi się przy łyżeczkowani. To lekarz ocenia, czy się wszystko zagoilo czy nie, ja po 3 tygodniach od zabiegu nie miałam ani śladu łyżeczkowania, więc nie może być odgórnego nakazu 3 MSC, to zależy od kobiety.
I z czego ma się oczyszczać, skoro miała zabieg ?
reklama
asia.joanna
Fanka BB :)
Narazie nie zlecił łyżeczkowania czyli jeszcze nie poroniłaś? Nie bardzo rozumiemBardzo wam dziękuję za te wszystkie rady i dobre słowa. To była moja pierwsza ciąża, lekarz na razie nie zlecił łyżeczkowania. Mam kolejną wizytę w czwartek zobaczymy co powie. Mam nadzieję że dostaniemy od razu zielone światło bo bardzo chcemy ciąży.
Poronienie nastąpiło, macica się nadal oczyszcza, jeżeli oczyszczanie przyniesie oczekiwany rezultat to nie będzie potrzeby łyżeczkowania. Zobaczmy jak będzie wyglądać przy USG wnętrze macicy za dwa dni.Narazie nie zlecił łyżeczkowania czyli jeszcze nie poroniłaś? Nie bardzo rozumiem
asia.joanna
Ahaa, rozumiem. A w którym tc byłaś?
7tcAhaa, rozumiem. A w którym tc byłaś?
asia.joanna
To wczesna ciąża, więc jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że oczyścisz się sama. I tego co życzę Musisz uzbroić się w cierpliwość i być dobrej myśli.
To wczesna ciąża, więc jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że oczyścisz się sama. I tego co życzę Musisz uzbroić się w cierpliwość i być dobrej myśli.
annika1801
zainteresowana
Ja miałam poronienie w maju po 6tyg przyszła miesiaczka a potem już nie bo na teście dwoe kreseczki. Po poronieniu bez łyżeczkowania zajścoe w ciążw jest łatwiejsze bo działają jeszcze hormony ciążowe które dają dobre warunki dla nowej ciąży. U nas było bez powikłań na duphastonie na początku. Syn urodzil sie w marcu 2020 a 4 miesiace później znowu ciąża i córcia kwoecień 2021 więc moje poronienie otwprzyło mi drzwiBardzo wam dziękuję za te wszystkie rady i dobre słowa. To była moja pierwsza ciąża, lekarz na razie nie zlecił łyżeczkowania. Mam kolejną wizytę w czwartek zobaczymy co powie. Mam nadzieję że dostaniemy od razu zielone światło bo bardzo chcemy ciąży.
reklama
jazz_joanna
Jak roniłaś? Oczyściłaś się sama czy byłaś czyszczona ?? Jest to znaczna różnica, no i kwestia opinii lekarza po kontrolnej wizycie po poronieniu, czy pozwolił od razu czy trzeba raczej odczekać.Dziewczyny jak szybko po poronieniu można zacząć się znowu starać ? Bardzo chce po pierwszej miesiączce :-(
Ja poroniłam w 6tyg, samoistnie się oczyscilam, bez ingerencji lekarzy. Po 3 tyg wizyta kontrolna u gina, wszystko ładnie się oczyściło i dostałam pozwolenie o dalsze starania po pierwszej miesiączce.