reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienie, a nowa ciąża

Jest coś takiego jak złuszczanie endometrium, żeby pobudzić macicę. To samo robi się przy łyżeczkowani. To lekarz ocenia, czy się wszystko zagoilo czy nie, ja po 3 tygodniach od zabiegu nie miałam ani śladu łyżeczkowania, więc nie może być odgórnego nakazu 3 MSC, to zależy od kobiety.
I z czego ma się oczyszczać, skoro miała zabieg ?
Bardzo wam dziękuję za te wszystkie rady i dobre słowa. ❤️ To była moja pierwsza ciąża, lekarz na razie nie zlecił łyżeczkowania. Mam kolejną wizytę w czwartek zobaczymy co powie. Mam nadzieję że dostaniemy od razu zielone światło bo bardzo chcemy ciąży. 😭

reklama
Wiem że jeśli lekarz powie żeby poczekać to tak trzeba będzie 😔 ale dla mnie nawet dwa miesiące czekania to cała wieczność 😔 chce już mieć tą czwartkową wizytę bo liczę na konkretną podpowiedź że strony lekarza

Bardzo wam dziękuję za te wszystkie rady i dobre słowa. ❤️ To była moja pierwsza ciąża, lekarz na razie nie zlecił łyżeczkowania. Mam kolejną wizytę w czwartek zobaczymy co powie. Mam nadzieję że dostaniemy od razu zielone światło bo bardzo chcemy ciąży. 😭
Narazie nie zlecił łyżeczkowania czyli jeszcze nie poroniłaś? Nie bardzo rozumiem

Ja miałam poronienie w maju po 6tyg przyszła miesiaczka a potem już nie bo na teście dwoe kreseczki. Po poronieniu bez łyżeczkowania zajścoe w ciążw jest łatwiejsze bo działają jeszcze hormony ciążowe które dają dobre warunki dla nowej ciąży. U nas było bez powikłań na duphastonie na początku. Syn urodzil sie w marcu 2020 a 4 miesiace później znowu ciąża i córcia kwoecień 2021 więc moje poronienie otwprzyło mi drzwi

reklama
Dziewczyny jak szybko po poronieniu można zacząć się znowu starać ? Bardzo chce po pierwszej miesiączce :-(
Jak roniłaś? Oczyściłaś się sama czy byłaś czyszczona ?? Jest to znaczna różnica, no i kwestia opinii lekarza po kontrolnej wizycie po poronieniu, czy pozwolił od razu czy trzeba raczej odczekać.
Ja poroniłam w 6tyg, samoistnie się oczyscilam, bez ingerencji lekarzy. Po 3 tyg wizyta kontrolna u gina, wszystko ładnie się oczyściło i dostałam pozwolenie o dalsze starania po pierwszej miesiączce.

Do góry