Dziewczyny bardzo was proszę o radę! Jestem obecnie w trzeciej ciąży (mam za sobą jedną wzorową ciążę i jedno poronienie w marcu tego roku) miesiączkę miałam 19 maja, więc teoretycznie jestem w 7 tygodniu (6 tygodni 3 dni). Byłam dziś na pierwszej wizycie, niestety na USG wyszło, że ciąża jest na etapie 5 tygodnia, nie ma jeszcze zarodka
pierwszą moją reakcją było załamanie, bo jeszcze pare miesięcy temu przeżyłam poronienie zatrzymane, o którym dowiedziałam się właśnie na pierwszej wizycie licząc, że zobaczę już zarodek….
teraz jak o tym dłużej myślę, to po poronieniu w marcu miałam jeden cykl który trwał 47 dni , a w drugim cyklu zaszłam właśnie w obecną ciążę, według testów owulacyjnych i moich obserwacji owulację prawdopodobnie miałam w 21dc, wiec znacznie później niż w moim standardowym cyklu…. Za tydzień mam wizytę u ginekologa, myślicie, że jest jeszcze szansa, że zobaczę coś więcej? 
reklama
Dziękuję! może faktycznie niepotrzebnie panikuję… w poprzedniej ciąży w lutym badałam betę kilkukrotnie, wzorowo wzrastała, a jednak podczas USG w 7 tygodniu okazało się, że owszem jest pęcherzyk, ale cała ciąża zatrzymała się na 4 tygodniuOczywiście, że jest szansa!!!
Jak masz ochotę, to możesz zbadać betahcg i sprawdzić czy przyrasta prawidłowo po 48h. Najważniejsze, że jest pęcherzyk w macicy.
frez.ja1987
Fanka BB :)
Przy takich wartościach beta zwalnia i już się nie podwaja. Teraz do oceny ciąży to już tylko USG. Nie martw się na zapas. Trzymam kciukiBeta w poniedziałek 3836, a dziś po 48h jest 5927, czyli wzrost tylko o 53%…… dopiero w piątek mam wizytę, chyba zwariuje do tego czasunie chce przezywać tego kolejny raz…..

klaudusia21
Czy ktoś tutaj jest? Mam właśnie pytanie dotyczące kolejnej ciąży po ciąży z pustym jajem płodowym i zabiegu łyżeczkowania. Nie jest to pierwszy mój zabieg moja pierwsza ciąża skończyła się podobnież ,po niej nastąpiły dwie zdrowe ciąże.
Tego roku 12 lipca miałam zabieg łyżeczkowania pustego jaja w 8tyg, po około 30 dniach dostałam miesiączkę i dość długo trwała i teraz 9 września zrobiłam dwa testy ciążowe które wyszły pozytywne. Dwa dni przed spodziewaną miesiączka miałam bóle w dole brzucha i jajników, w dniu spodziewanej miesiączki też , a po wszytsko ucichło. W poniedziałki idę na bete, jednak to że nie mam objawów jakich kolwiek spędza mi sen z powiek, czy możliwym jest że sytuacja z pustym jajem się powtórzy
? Myślę że w poniedziałek zadzwonię do ginekologa i opiszę te sytuację być może wizyta będzie szybciej i dostanę jakieś leki. A teraz napiszecie proszę jak u Was przebiegła kolejna ciąża po takim przypadku.
Tego roku 12 lipca miałam zabieg łyżeczkowania pustego jaja w 8tyg, po około 30 dniach dostałam miesiączkę i dość długo trwała i teraz 9 września zrobiłam dwa testy ciążowe które wyszły pozytywne. Dwa dni przed spodziewaną miesiączka miałam bóle w dole brzucha i jajników, w dniu spodziewanej miesiączki też , a po wszytsko ucichło. W poniedziałki idę na bete, jednak to że nie mam objawów jakich kolwiek spędza mi sen z powiek, czy możliwym jest że sytuacja z pustym jajem się powtórzy

G
gość _199
Gość
Jest możliwe tak samo jak u kobiety, która nigdy nie miała pustego jaja płodowego. Fakt, że miałaś taką sytuację nie zwiększa ryzyka, więc nie masz co się martwić na zapas.czy możliwym jest że sytuacja z pustym jajem się powtórzy
Leki natomiast nie zapobiegna pustemu jaju.
Truskawka9119
Puste jajo jest chyba czymś zupełnie losowym, może się przytrafić każdej kobiecie bez względu na to która to ciąża i ile razy miała puste jajo. Co do objawów, to bym się nie przejmowała, każda ciąża jest inna (w ciąży, która poroniłam miałam cały zestaw objawów ciążowych, w aktualnej ciąży brak jakichkolwiek objawów poza brakiem miesiączki i bólami typowymi jak na miesiączkę w okolicach terminu @
)
Czy ktoś tutaj jest? Mam właśnie pytanie dotyczące kolejnej ciąży po ciąży z pustym jajem płodowym i zabiegu łyżeczkowania. Nie jest to pierwszy mój zabieg moja pierwsza ciąża skończyła się podobnież ,po niej nastąpiły dwie zdrowe ciąże.
Tego roku 12 lipca miałam zabieg łyżeczkowania pustego jaja w 8tyg, po około 30 dniach dostałam miesiączkę i dość długo trwała i teraz 9 września zrobiłam dwa testy ciążowe które wyszły pozytywne. Dwa dni przed spodziewaną miesiączka miałam bóle w dole brzucha i jajników, w dniu spodziewanej miesiączki też , a po wszytsko ucichło. W poniedziałki idę na bete, jednak to że nie mam objawów jakich kolwiek spędza mi sen z powiek, czy możliwym jest że sytuacja z pustym jajem się powtórzy [emoji3064]? Myślę że w poniedziałek zadzwonię do ginekologa i opiszę te sytuację być może wizyta będzie szybciej i dostanę jakieś leki. A teraz napiszecie proszę jak u Was przebiegła kolejna ciąża po takim przypadku.
klaudusia21
Dziekuje za odpowiedź, naprawde mnie uspokoiłaPuste jajo jest chyba czymś zupełnie losowym, może się przytrafić każdej kobiecie bez względu na to która to ciąża i ile razy miała puste jajo. Co do objawów, to bym się nie przejmowała, każda ciąża jest inna (w ciąży, która poroniłam miałam cały zestaw objawów ciążowych, w aktualnej ciąży brak jakichkolwiek objawów poza brakiem miesiączki i bólami typowymi jak na miesiączkę w okolicach terminu @)

reklama
Spokojnie! Szczególnie po poronieniu/łyżeczkowanie musisz się uzbroić w cierpliwość, choć wiem, że nie jest to proste. U mnie samo krwawienie trwało 5 dni, później miałam cykl trwający 47 dni, w kolejnym zaszłam w ciąże. I prawdopodobnie byłby on tez bardzo długi, bo cała ciąża przesunęła się o 6 dni, na początku stresowałam się, że cos znowu jest nie tak, ale wszystko było w jak najlepszym porządkuDziekuje za odpowiedź, naprawde mnie uspokoiłamuszę zmienić nastawienie