reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienie, a nowa ciąża

Jest coś takiego jak złuszczanie endometrium, żeby pobudzić macicę. To samo robi się przy łyżeczkowani. To lekarz ocenia, czy się wszystko zagoilo czy nie, ja po 3 tygodniach od zabiegu nie miałam ani śladu łyżeczkowania, więc nie może być odgórnego nakazu 3 MSC, to zależy od kobiety.
I z czego ma się oczyszczać, skoro miała zabieg ?
Bardzo wam dziękuję za te wszystkie rady i dobre słowa. ❤️ To była moja pierwsza ciąża, lekarz na razie nie zlecił łyżeczkowania. Mam kolejną wizytę w czwartek zobaczymy co powie. Mam nadzieję że dostaniemy od razu zielone światło bo bardzo chcemy ciąży. 😭

reklama
Wiem że jeśli lekarz powie żeby poczekać to tak trzeba będzie 😔 ale dla mnie nawet dwa miesiące czekania to cała wieczność 😔 chce już mieć tą czwartkową wizytę bo liczę na konkretną podpowiedź że strony lekarza

Bardzo wam dziękuję za te wszystkie rady i dobre słowa. ❤️ To była moja pierwsza ciąża, lekarz na razie nie zlecił łyżeczkowania. Mam kolejną wizytę w czwartek zobaczymy co powie. Mam nadzieję że dostaniemy od razu zielone światło bo bardzo chcemy ciąży. 😭
Narazie nie zlecił łyżeczkowania czyli jeszcze nie poroniłaś? Nie bardzo rozumiem

Ja miałam poronienie w maju po 6tyg przyszła miesiaczka a potem już nie bo na teście dwoe kreseczki. Po poronieniu bez łyżeczkowania zajścoe w ciążw jest łatwiejsze bo działają jeszcze hormony ciążowe które dają dobre warunki dla nowej ciąży. U nas było bez powikłań na duphastonie na początku. Syn urodzil sie w marcu 2020 a 4 miesiace później znowu ciąża i córcia kwoecień 2021 więc moje poronienie otwprzyło mi drzwi

reklama
Dziewczyny jak szybko po poronieniu można zacząć się znowu starać ? Bardzo chce po pierwszej miesiączce :-(
Jak roniłaś? Oczyściłaś się sama czy byłaś czyszczona ?? Jest to znaczna różnica, no i kwestia opinii lekarza po kontrolnej wizycie po poronieniu, czy pozwolił od razu czy trzeba raczej odczekać.
Ja poroniłam w 6tyg, samoistnie się oczyscilam, bez ingerencji lekarzy. Po 3 tyg wizyta kontrolna u gina, wszystko ładnie się oczyściło i dostałam pozwolenie o dalsze starania po pierwszej miesiączce.

Do góry