Tak zalecił Docent ja jestem zielona w tym .a musisz mieć szczepienia od męża? Może mogłabyś wziąć szczepienia od dawcy?
Wiem tylko tyle że mam 4 straty allo 0 ;(
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak zalecił Docent ja jestem zielona w tym .a musisz mieć szczepienia od męża? Może mogłabyś wziąć szczepienia od dawcy?
wiem, że dziewczyny w takich wypadkach pytały o szczepienia od dawcy, by nie tracić czasu. Może ty też byś mogła, jeśli jesteś zdecydowana na szczepieniaTak zalecił Docent ja jestem zielona w tym .
Wiem tylko tyle że mam 4 straty allo 0 ;(
Sytuacja się roziwazala i teraz ja choruje ;( zawsze pod górkęwiem, że dziewczyny w takich wypadkach pytały o szczepienia od dawcy, by nie tracić czasu. Może ty też byś mogła, jeśli jesteś zdecydowana na szczepienia
przykro mi bardzo. Wiem jak to jest, kiedy czas goni, a rzeczywistość nie układa się po naszej myśli. Wiem jednak, że dobrze czasem poczekaćSytuacja się roziwazala i teraz ja choruje ;( zawsze pod górkę
Przełożyli na następny tydzień także niedługo mam nadzieję że uda mi się do tego czasu wyzdrowiećprzykro mi bardzo. Wiem jak to jest, kiedy czas goni, a rzeczywistość nie układa się po naszej myśli. Wiem jednak, że dobrze czasem poczekać
trzymam kciukiPrzełożyli na następny tydzień także niedługo mam nadzieję że uda mi się do tego czasu wyzdrowieć
Przykro mi bardzo a można wiedzieć jaka wada? Może jest w immunologii coś co wpływa na wady, z tego co wyczytałam na grupie prof Malinowskiego to np. różne przeciwciala (np przeciwplemnikowe) mogą mieć wpływ na powstawanie wad, ale nie wiem na ile to prawda bo cała immunologia to w ogóle dość dyskusyjna sprawa i toczą się spory w środowisku lekarskim.Hej dziewczyny,
Mam za sobą 3 ciążę:
1- puste jajo łyżeczkowanie w 6tc
2- zanikło tętno w 10tc-łyżeczkowanie
3- ciaza w 35tc rozwiązana cc, dziecko z chorobą genetyczna-zmarlo
Kontaktowaliśmy się z genetykiem, badaliśmy kariotypy które są ok. Mamy skierowanie do immunologa, jestem zapisana na przyszły tydzień. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Czego się spodziewac? Dodam że nie mam problemu z zajściem w ciążę, po 2 stracie wdrożono leki przeciwzakrzepowe że względu na mutacje genu MTHFR i generalnie ciążę utrzymałam. Powstała wada była de novo.
Trisomia 13, czyli zespol Patau.Przykro mi bardzo a można wiedzieć jaka wada? Może jest w immunologii coś co wpływa na wady, z tego co wyczytałam na grupie prof Malinowskiego to np. różne przeciwciala (np przeciwplemnikowe) mogą mieć wpływ na powstawanie wad, ale nie wiem na ile to prawda bo cała immunologia to w ogóle dość dyskusyjna sprawa i toczą się spory w środowisku lekarskim.