reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny mam takie pytanko, czy jest tu ktoś kto zapisał się do apc w Łodzi do DOC. Paśnika i może mi powiedzieć gdzie mogę zobaczyć potwierdzenie wizyty? Mam wizytę na luty i dostalam po umówieniu jakiegoś smsa ale link w nim nie działa i się przestraszyłam że się coś z wizytą stało a terminy nie są zbyt szybkie :/

reklama
Czy ktoś używał z Was tych immuglobin

Załączniki

• received_504166965162977.jpeg
    received_504166965162977.jpeg
    104,5 KB · Wyświetleń: 72
immunofenotyp przy infekcji będzie zmieniony ze względu na walkę z patogenem. A chodzi o sprawdzenie, jaki jest w stanie bez infekcji, czy równie agresywny. Do allo to chyba nie ma znaczenia, a crossmatch nie wiem. Kirem się tak nie załamuj. Po dwóch stratach urodziłam dwoje dzieci mając kir aa. I to bez accofilu. Za to na sterydzie.
Ponownie wracam po dłuższej przerwie. :)
Ja już po całej diagnostyce immunologicznej. Oraz po wizycie u doc. Paśnika. U mnie problemy immunologiczne wyszły następującę: Kir Aa brak większości kirów implantacyjnych. Hcla Ja c1 mąż C2.
Cross match coś około 49 %
Cytokiny (ochrona zarodka za słaba)
A te które odpowiadają za atak zarodka za wysoko). Ogólnie rozjechane, ale stanu zapalnego brak.
Allo 33 %
Nk coś około 15.5 %

Za zaleceniem docenta. Zaszczepiłam się dwoma dawkami szczepionki przeciwko covid. Wedle doc. cytotoksyczność mogła wzrosnąć po ostatnim przechorowaniu.
Homocysteinę zbiłam już do 7.68
W międzyczasie zrobiłam wymazy na ureaplasmę, mycoplasmę, chlamydię i hpv oraz cytologię Lbc. Wszystko gra.

Ostatnie wyniki które robiłam:
*ferrytyna 19.1 (norm.10-291)
*żelazo 46 ( 50-170)
*kwas foliowy 14.5 (2.0-17.0) wreszcie zeszłam do normy
*wit D 37.2 (30-100 poziom wystarczający wedle lab) zwiększyłam dawkę do 4000 jed.
*b12 489 (211-911) spadł mi poziom mimo supl. co dwa dni Dr. Best B comlex

I robiłam krzywą cukrową i insulinową.
Glukoza:
*91 na czczo
*85 po godzinie
*72 po 2
Tu chyba wszytko gra.

Insulina
*na czczo 10.86 (nor. 3.0-25)
*po godzinie 41.35
*po dwóch 25.20

Wyczytałam, że na czczo nie powinna być wyższa niż 10? Ogólnie mam spore spadki energi w ciągu dnia i zasypiam za kierownicą. Czy powinnam wyniki podesłać do diabetologa? Nie wiem jak nie interpretować?

Krzywe robiłam bo przy ostnim poronieniu miałam podwyższony cukier na czczo. I miałam zleconą krzywą ale nie zdążyłam zrobić bo poroniłam.

Nie wiem czemu mam problem z ferrytyną. W kwietniu 2022 przyjmowałam przez miesiąc ferroplex w płynie i wyniki ładnie się poprawiły. Później w kolejnej ciąży nie kazano mi przyjmować żelaza bo 1 trymestr. Po poronieniu lekarz nie chciał mi recepty wypisać. I tak oto do teraz wyniki mam jeszcze gorsze niż przed pierwszą kuracją. A zaczełam wcinać częściej wołowienę itd. miesiączki mam bardziej ubogie po drugim łyżeczkowaniu niż po pierwszym.

Teraz jestem w trakcie immunosupresji equoralem i encortonem. Ferroplex mam wykupiony ale na czas brania leków robię przerwę, tak samo wit D zwiększę po skończonej kuracji żeby nie wzmacniać układu odporościowego.

Od pozytywnej bety. Oprócz Clexane i duphastonu dojdą jeszcze zastrzyki z accofilu i encortonu. Nie nastawiam się jakoś szczególnie.

Może któraś z Pań ma większą wiedzę na temat niskiej ferrytyny i krzywej insulinowej?

Ponownie wracam po dłuższej przerwie. :)
Ja już po całej diagnostyce immunologicznej. Oraz po wizycie u doc. Paśnika. U mnie problemy immunologiczne wyszły następującę: Kir Aa brak większości kirów implantacyjnych. Hcla Ja c1 mąż C2.
Cross match coś około 49 %
Cytokiny (ochrona zarodka za słaba)
A te które odpowiadają za atak zarodka za wysoko). Ogólnie rozjechane, ale stanu zapalnego brak.
Allo 33 %
Nk coś około 15.5 %

Za zaleceniem docenta. Zaszczepiłam się dwoma dawkami szczepionki przeciwko covid. Wedle doc. cytotoksyczność mogła wzrosnąć po ostatnim przechorowaniu.
Homocysteinę zbiłam już do 7.68
W międzyczasie zrobiłam wymazy na ureaplasmę, mycoplasmę, chlamydię i hpv oraz cytologię Lbc. Wszystko gra.

Ostatnie wyniki które robiłam:
*ferrytyna 19.1 (norm.10-291)
*żelazo 46 ( 50-170)
*kwas foliowy 14.5 (2.0-17.0) wreszcie zeszłam do normy
*wit D 37.2 (30-100 poziom wystarczający wedle lab) zwiększyłam dawkę do 4000 jed.
*b12 489 (211-911) spadł mi poziom mimo supl. co dwa dni Dr. Best B comlex

I robiłam krzywą cukrową i insulinową.
Glukoza:
*91 na czczo
*85 po godzinie
*72 po 2
Tu chyba wszytko gra.

Insulina
*na czczo 10.86 (nor. 3.0-25)
*po godzinie 41.35
*po dwóch 25.20

Wyczytałam, że na czczo nie powinna być wyższa niż 10? Ogólnie mam spore spadki energi w ciągu dnia i zasypiam za kierownicą. Czy powinnam wyniki podesłać do diabetologa? Nie wiem jak nie interpretować?

Krzywe robiłam bo przy ostnim poronieniu miałam podwyższony cukier na czczo. I miałam zleconą krzywą ale nie zdążyłam zrobić bo poroniłam.

Nie wiem czemu mam problem z ferrytyną. W kwietniu 2022 przyjmowałam przez miesiąc ferroplex w płynie i wyniki ładnie się poprawiły. Później w kolejnej ciąży nie kazano mi przyjmować żelaza bo 1 trymestr. Po poronieniu lekarz nie chciał mi recepty wypisać. I tak oto do teraz wyniki mam jeszcze gorsze niż przed pierwszą kuracją. A zaczełam wcinać częściej wołowienę itd. miesiączki mam bardziej ubogie po drugim łyżeczkowaniu niż po pierwszym.

Teraz jestem w trakcie immunosupresji equoralem i encortonem. Ferroplex mam wykupiony ale na czas brania leków robię przerwę, tak samo wit D zwiększę po skończonej kuracji żeby nie wzmacniać układu odporościowego.

Od pozytywnej bety. Oprócz Clexane i duphastonu dojdą jeszcze zastrzyki z accofilu i encortonu. Nie nastawiam się jakoś szczególnie.

Może któraś z Pań ma większą wiedzę na temat niskiej ferrytyny i krzywej insulinowej?
zacznij pić sok z pokrzywy, albo jedna herbatę z pokrzywy dziennie. Możesz do diety dorzucić jarmuż, natkę pietruszki, sok z buraka, najlepiej zakwas buraczany, albo barszcz. Tylko najlepiej samemu kisić. Żelazo lepiej się wchłania w towarzystwie Wit. C.

zacznij pić sok z pokrzywy, albo jedna herbatę z pokrzywy dziennie. Możesz do diety dorzucić jarmuż, natkę pietruszki, sok z buraka, najlepiej zakwas buraczany, albo barszcz. Tylko najlepiej samemu kisić. Żelazo lepiej się wchłania w towarzystwie Wit. C.
Piłam zakwas przez dobre dwa miesiące. W celu zbicia homocysteiny. Aż się nabawiłam wstrętu. Odstawiłam poranną herbatę do posiłku. Bo to też ponoć upośledza wchłanianie.

Hej dziewczyny! Potrzebuje waszej pomocy . 31.01 mam szczepienia limfocytami męża tyle że on ske przeziębił dziś ma drugi dzień choroby ma w sumie jeszcze 3 dni ma wyleczenie i myślę że do tego czasu mu przejdzie ale pytanie czy jest jakiś wymóg że po chorobie trzeba odłożyć szczepienia? Już w razy przekładałam ;( płakać mi się aż chce

Hej dziewczyny! Potrzebuje waszej pomocy . 31.01 mam szczepienia limfocytami męża tyle że on ske przeziębił dziś ma drugi dzień choroby ma w sumie jeszcze 3 dni ma wyleczenie i myślę że do tego czasu mu przejdzie ale pytanie czy jest jakiś wymóg że po chorobie trzeba odłożyć szczepienia? Już w razy przekładałam ;( płakać mi się aż chce
My mieliśmy mieć szczepienia, ale złapałam Covid i chyba o tydzień albo dwa nam przekładali. Najlepiej jak zadzwonisz i zapytasz, bo nawet małe przeziębienie zaburza wyniki morfologii więc zapewne ma znaczenie :(

reklama
Do góry