reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dam znać jakby co. Bardzo mi przykro. Ja za to nigdy nie byłam w ciąży. Długo się staramy już 2 ivf teraz. A wszystko poza immunologia masz wykluczone?
straszne są te niepowodzenia… ja mam problemy z tarczyca ale na razie wszystkie hormony w normie na szczęście uregulowane lakami, stwierdzona nietolerancja żelaza - u hematologa i zrobiony szeroki pakiet na zespół antyfosfolipidowy i inne mutacje (Białko s,c v-leiden, i 6 innych badań) wyszło mthfr i pai1 i pomimo wprowadzonego acardu duphaston i clexane dalej niepowodzenia…

straszne są te niepowodzenia… ja mam problemy z tarczyca ale na razie wszystkie hormony w normie na szczęście uregulowane lakami, stwierdzona nietolerancja żelaza - u hematologa i zrobiony szeroki pakiet na zespół antyfosfolipidowy i inne mutacje (Białko s,c v-leiden, i 6 innych badań) wyszło mthfr i pai1 i pomimo wprowadzonego acardu duphaston i clexane dalej niepowodzenia…
a poziom homocysteina?

Homocysteina z poziomu 10 zbita byla do 8 - ale to było 2 miesiące temu teraz nie wiem jak jest ale przyjmuje b-right Jarrow (czyli witB) i omega z Olimpu…pije zakwas z buraka i trzymam zdrowe zywienie…

Musisz koniecznie unormować Homocysteine. Kup sobie modulatory homocysteiny np z solgaru. I przy poronieniach powinnaś brać leki steryd, heparyna, acard i fajnie by było dodać accofol. Tak masz racje musisz znaleźć innego lekarza, który się zna na tego typu problemach lub takiegu który nie będzie robił żadnych aluzju do lakow. Możesz się idąc do kliniki Bocian. Ktoś już tam pisał.
Wracam, po małej przerwie. Od ponad miesiąca łykam co drugi B-Complex z Doctor Best na przemian z metyl kwasem foliowym. Codziennie Prenacaps Ovi od For Meds. Oraz staram się pić zakwas z buraków. Udało mi się upolować termin do Doc. Paśnika.
Wyniki Kir AA

Kiry obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4 del, 2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Kiry nieobecne: 2DL2, 2DL5, (grupa1), 2DL5 (grupa2), 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 var
I niestety HCLA- C1 a mąż C2.

Jestem załamana. W poniedziałek oddałam krew na immumofenotyp. Był to 19 dc. O dostałam dziś informację, że z próbki nie mogą wykonać badania. A ja dziś czuję się podziębiona boli mnie gardło, oraz mam stan podgorączkowy.

Czy to prawda, że trzeba odczekać minim miesiąc od infekcji z podwyższoną temperaturą? Aby wykonać immunofenotyp. W przyszłym tygodniu byłam umówiona na Badanie Allo Mlr oraz Cross Match w Krakowie. Nie wiem czy ich też po infekcji nie można wykonać?

Homocysteina z poziomu 10 zbita byla do 8 - ale to było 2 miesiące temu teraz nie wiem jak jest ale przyjmuje b-right Jarrow (czyli witB) i omega z Olimpu…pije zakwas z buraka i trzymam zdrowe zywienie…
najlepiej w okolicy 7. Sama tarczyca, jeśli TSH nie jest większe niż 10 nie powinno wpływać na straty. A plemniki mają dobrą jakość? Steryd dostajesz? Ana ujemne?

Wracam, po małej przerwie. Od ponad miesiąca łykam co drugi B-Complex z Doctor Best na przemian z metyl kwasem foliowym. Codziennie Prenacaps Ovi od For Meds. Oraz staram się pić zakwas z buraków. Udało mi się upolować termin do Doc. Paśnika.
Wyniki Kir AA

Kiry obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4 del, 2DS4 (del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Kiry nieobecne: 2DL2, 2DL5, (grupa1), 2DL5 (grupa2), 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 var
I niestety HCLA- C1 a mąż C2.

Jestem załamana. W poniedziałek oddałam krew na immumofenotyp. Był to 19 dc. O dostałam dziś informację, że z próbki nie mogą wykonać badania. A ja dziś czuję się podziębiona boli mnie gardło, oraz mam stan podgorączkowy.

Czy to prawda, że trzeba odczekać minim miesiąc od infekcji z podwyższoną temperaturą? Aby wykonać immunofenotyp. W przyszłym tygodniu byłam umówiona na Badanie Allo Mlr oraz Cross Match w Krakowie. Nie wiem czy ich też po infekcji nie można wykonać?
immunofenotyp przy infekcji będzie zmieniony ze względu na walkę z patogenem. A chodzi o sprawdzenie, jaki jest w stanie bez infekcji, czy równie agresywny. Do allo to chyba nie ma znaczenia, a crossmatch nie wiem. Kirem się tak nie załamuj. Po dwóch stratach urodziłam dwoje dzieci mając kir aa. I to bez accofilu. Za to na sterydzie.

najlepiej w okolicy 7. Sama tarczyca, jeśli TSH nie jest większe niż 10 nie powinno wpływać na straty. A plemniki mają dobrą jakość? Steryd dostajesz? Ana ujemne?
Hej ana w porządku, brak zastrzeżeń bo to reumatolog mi zlecał… plemniki ok a sterydów nie dostaje żadnych… lekarze do których chodziłam nigdy o tym nie wspominali …

reklama
Do góry