reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Tak
Miałaś badane KIRy? Może tutaj tkwi problem. Poza tym jeśli komórki NK są bardzo wysokie to encorton 7,5mg może być za małą dawką. Ale niech jeszcze wypowie się ktoś mądrzejszy ode mnie
Tak KIRy są ok. A co do pozostałych badań to poziom alloMLR jest suboptymalny (takie nam rozpoznanie przez immunologa) - 27,8% i zalecenie mam właśnie 7,5 mg encorton (immunolog zalecił, a ginekolog poparł dawkowanie) poza tym robiłam wszystkie inne badania łącznie z genetyka, immunofenotypem.
Bardzo mi przykro. Niestety przy wadzie genetycznej nawet leki mogą nie pomóc. A tylko badanie może pokazać czy zarodek był zdrowy. No i klasyka infekcyjną. Czyli np. wymazy. Poza tym moim zdaniem niska dawka sterydu.
Myślisz, że powinnam większą dawkę przyjmować?

reklama
Dziewczyny pomóżcie.
Przyszły mi wyniki. HLA-C męża: HLA-C*02, *03 grupa C2, C1
Moje: HLA-C*07 GRUPA C1

Kir
Obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4del, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1norm
Nieobecne: 2DL2, 2DL4norm, 2DL5(GRUPA 1), 2DL5(GRUPA 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
Z tego co się doczytałam to DS to te ważne implantacyjne :(
Ten HLA-C też mnie niepokoi.
Macie jakieś info ? Jakieś doświadczenie?

Tak

Tak KIRy są ok. A co do pozostałych badań to poziom alloMLR jest suboptymalny (takie nam rozpoznanie przez immunologa) - 27,8% i zalecenie mam właśnie 7,5 mg encorton (immunolog zalecił, a ginekolog poparł dawkowanie) poza tym robiłam wszystkie inne badania łącznie z genetyka, immunofenotypem.

Myślisz, że powinnam większą dawkę przyjmować?
ja przy allo ok 36 miałam 15 sterydu. Nie ważne co ja myślę, tylko co myśli twój lekarz.

No lekarz zalecił tyle więc się stosowałam..
A jak to jest po ciąży biochemicznej, bo odstawiłam leki w sobotę i bardzo silnie krwawiłam od poniedziałku, dzisiaj już prawie nic. Czy mam to traktować jak okres? No ja jak to jest z kolejnymi staraniami? Miałam USG zrobione i lekarz mówił, że wszystko już oczyszczone.

No lekarz zalecił tyle więc się stosowałam..
A jak to jest po ciąży biochemicznej, bo odstawiłam leki w sobotę i bardzo silnie krwawiłam od poniedziałku, dzisiaj już prawie nic. Czy mam to traktować jak okres? No ja jak to jest z kolejnymi staraniami? Miałam USG zrobione i lekarz mówił, że wszystko już oczyszczone.
Biochem można traktować jak zwykły wydłużony cykl

Dziękuję, że odpisałaś. U mnie teraz 15tc, od ponad tygodnia nie było krwawienia, więc moze wychodzę na prostą.
To ja trzymam mocno kciuki za Ciebie. Przybycien zawsze mówił, ze immunologia ma znaczenie rak do 14 Mac 16 tygodnia, a potem z gorki. Masz już przetarty wcześniej szlak, będzie dobrze.

Dzień dobry, przywitam się z wami.... Obecnie jestem w trzeciej ciąży. 1 biochem, 2 donoszona na luteinie i acardzie. W poniedziałek byłam na usg z im był 8 tydzień z usg 6. Serduszko było widać że pika, ale lekarz nie mógł złapać pulsu. Cały czas biorę luteinę 3x2 dziennie, acard 150 i teraz dostałam clexane 0.4 bo lekarz stwierdził to jedyna szansa by jeszcze sprawdzić czy ta ciąża się rozwinie. Jestem już pogodzona z tym że w przyszły poniedziałek na wizycie dostanę skierowanie do szpitala.... W sumie nie mam nawet za bardzo objawów ciążowych. Jestem trochę senna i gdy zgodnieje trochę mnie mdli....

reklama
Do góry