reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Wspominała. Wywoływanie stanu zapalnego, żeby komórki NK miały lepsze zajęcie niż zarodek ;) przeżyję jeśli muszę
Hej. Podczytuje was niekiedy 🙂 Ja jestem po trzech poronieniach, immunolog powiedziała ze bez accofilu nie ma opcji ze się uda. Brałam, choć niekiedy czułam się fatalnie ale dzieki zastrzykom mam teraz dwóch bliźniaków 🙂 Także trzymam za ciebie kciuki

reklama
Hej. Podczytuje was niekiedy 🙂 Ja jestem po trzech poronieniach, immunolog powiedziała ze bez accofilu nie ma opcji ze się uda. Brałam, choć niekiedy czułam się fatalnie ale dzieki zastrzykom mam teraz dwóch bliźniaków 🙂 Także trzymam za ciebie kciuki
Dziękuję :)! Często musiałaś przyjmować zastrzyki?

Dziękuję :)! Często musiałaś przyjmować zastrzyki?
Brałam co czwarty dzień, od pozytywnej bety do końca 12tygodnia ciąży 😃 Przed każdym zastrzykiem czyli w trzeci dzień musiałam jeździć zawsze na morfologię i sprawdzać czy leukocyty są ok, zawsze były w widełkach wiec mogłam dalej brać, jakby były powyżej jakiejś tam liczby to miałam niby odstawić. Ale zawsze było wszystko ok

Heparynę miałam 0,4 i 75 polocard 1x dziennie.
Nie wiem. Raz tylko byłam w ciąży i to po in vitro ale to było na samym accofilu. Niestety być może przez mutacje nie udało się i poronilam jakoś w 6-7 tyg.
Naturalnie raczej nigdy nie byłam bo cykle mam idealne co do długosci. No, może mi się zdarzyły że 2 czy 3 cykle dłuższe ale czy wtedy coś zaskoczyło samoistnie to się niestety nie dowiem.
Ciekawa jestem czy któraś z dziewczyn słyszała coś nt odpowiedniej diety kiedy immunologia zawodzi. Ja wiem że to nasze dna ale skoro możemy wywołać raka to może i potrafimy w inny sposób wpływać na nasz organizm?
Może to nie tu jest przyczyna, może masz alergie na plemniki? Moja znajoma miała, a przed dwa lata robiła badania i to na samym końcu wyszło

Brałam co czwarty dzień, od pozytywnej bety do końca 12tygodnia ciąży 😃 Przed każdym zastrzykiem czyli w trzeci dzień musiałam jeździć zawsze na morfologię i sprawdzać czy leukocyty są ok, zawsze były w widełkach wiec mogłam dalej brać, jakby były powyżej jakiejś tam liczby to miałam niby odstawić. Ale zawsze było wszystko ok
A jakie miałaś komórki NK że od pozytywnej bety? Ja mam brać już od owulacji :(

reklama
Może faktycznie. Akurat na meza. Jakie to badanie?
Kurde nie wiem dokładnie jak się badanie nazywa, wiem ze lekarz immunolog kazał jej zrobić to badanie na samym końcu, była odczulana bo właśnie była uczulona na akurat pleminiki męża, po odczuleniu od razu zaszła w ciąże. Będąc u immunologa możesz się zapytać o takie badanie, albo lekarza ginekologa

Do góry