reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Te wszystkie badania są z krwi?
Piszesz o Poznaniu, dużo osób mi polecało tę miejscowość. Ja jestem z centrum Polski i trochę mi daleko, a z drugiej strony to jak na szanse to jednak bardzo blisko.
Plemniki zbadam u nas w klinice już sprawdzałam i mają to badanie z fragmentacja DNA, zachodzę w głowę czemu androlog nie skierował męża na to badanie, gdzie byliśmy u niego właśnie po 5 ciążach biochemicznych.
Ana też zrobię w swoim laboratorium, bo juz dzwoniłam, ale nk i homocysteina to już jest problem. Antykoagulant tocznia też jest nie do zrobienia w moim laboratorium a to mam zalecone przez lekarza, więc pewnie bez wycieczek się nie obejdzie.

Zawsze myślałam, że nawracajaca opryszczka na ustach nie ma znaczenia dla ciąży. Takie opracowania są w internecie, ale nie wierzę w Ten przypadek, że w każdej ciąży mi wywala.

Dziękuję za kontakt do Pani doktor.
U mnie nikt nie przepisze encortonu.

Masz ogromna wiedzę. Dziękuję za podzielenie się nią..
Myślałam, że jesteś z Poznania, bo coś o tym pisałaś :) Niestety na podaniach intralipidu jestem już weteranką i dziewczynom interpretuję wyniki zanim wejdą do lekarki (ale chyba nie jest to powód do radości ;) ). Dużo już tutaj wszystkie przeszłyśmy i niestety zanim nie trafi się na grupę, to trzeba szukać wszystkiego na własną rękę. Lekarzom muszę mówić co chcę sprawdzić, albo przychodzę od razu z wynikami prywatnymi. Przecież jestem zdrowa, to po co szukać, trzeba tylko czekać... A co zrobię badanie inne niż morfologia, to każde spierdzielone.

reklama
Myślałam, że jesteś z Poznania, bo coś o tym pisałaś :) Niestety na podaniach intralipidu jestem już weteranką i dziewczynom interpretuję wyniki zanim wejdą do lekarki (ale chyba nie jest to powód do radości ;) ). Dużo już tutaj wszystkie przeszłyśmy i niestety zanim nie trafi się na grupę, to trzeba szukać wszystkiego na własną rękę. Lekarzom muszę mówić co chcę sprawdzić, albo przychodzę od razu z wynikami prywatnymi. Przecież jestem zdrowa, to po co szukać, trzeba tylko czekać... A co zrobię badanie inne niż morfologia, to każde spierdzielone.
Nie mam pojęcia co to jest intralipid.
Ja w ogóle na własną rękę dopiero zaczynam działać i szukać,więc moja wiedza jest bardzo płytka... A już po jednym dniu widzę, ile badań powinnam mieć zrobionych już dawno temu.
Dziwi mnie to ,bo ja zawsze myślałam xe ginekologia w Polsce jest na wysokim poziomie ,kiedy czytam np że w zachodnich krajach nie traktuje się poważnie ciąży do 12 tygodnia.
Ale cóż. Może jeszcze nie trafiłam na lekarza z powolania. Jak na księdza.

@Lusia31 proponuje o badaniach poczytać tutaj.
To zdecydowanie mniej stron niż 9tys :)
Jakiś czas temu zebralysmy z dziewczynami nasze doświadczenia, lekarzy, badania i leczenie.
Dla pocieszenia moge ci tez napisać ze mam 40 lat i 30tc 😊 nie miałam powodów do sterydu ale lekarka i tak dala profilaktycznie także to tylko "widzi mi sie" lekarza

@Lusia31 proponuje o badaniach poczytać tutaj.
To zdecydowanie mniej stron niż 9tys :)
Jakiś czas temu zebralysmy z dziewczynami nasze doświadczenia, lekarzy, badania i leczenie.
Dla pocieszenia moge ci tez napisać ze mam 40 lat i 30tc 😊 nie miałam powodów do sterydu ale lekarka i tak dala profilaktycznie także to tylko "widzi mi sie" lekarza
Dziękuję Ci moja droga za tę lekturę do podusi!!!❤

Hej Dziewczyny, chcialabym do Was dołączyć. Jestem po 3. poronieniach, w tym ostatnia ciąża to była bliźniacza prowadzona na clexane, acardzie, luteinie. Z badań wyszło mi mrhfr 677 hetero, pai 4G hetero, Ana 1:160. Kolejna ciąża będzie pewnie na encorthonie. Powiedzcie mi jakie dawki encorthonu bralyscie w ciążach zakończonych sukcesem?

reklama
Jakoś mi umknal Twój post z tym odnośnikiem do innego tematu. Dzięki wielkie,prawdziwa kopalnia wiedzy, super zebrane!!! Jak tak czytam to zaczynam mieć nadzieję, że z encorthonem się uda.

Do góry