reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

W sumie nie wiadomo - niskie allo, wysokie nk, brakujące Kiry implantacyjne. Byłam po 4 szczepieniach, dostałam zielone światło. Mam już syna wiec niby wszystko ok. No ale po szczepieniach pół roku cisza, potem stymulacje / cisza. Moje AMH spadło do 0,9 no i wiek się posunął, stad decyzja o ivf. Ale tez mam za sobą 2 transfery i nic. Teraz uparłam się na badanie allo bo chciałam już w maju ale mi powiedzieli w Łodzi ze teraz się nie bada tylko doszczepia co 2 m-ce. No u teraz zrobiłam sama w Krk żeby mieć pewność ale Łódź nie akceptuje wyników z Krakowa, wiec dostałam info se tam powinnam powtórzyć. No ale nie wiem jakim cudem parametry się zmienia badając tam

reklama
Tak bym chciała nie musieć tu pisać, ale możemy planować, a życie i tak ma swój własny scenariusz…
W czwartek drugie poronienie. Drugi raz serce zatrzymało się w 9tc.
Po pierwszym zrobiłam zespół antyfosfolipidowy, trombofilie, tarczyce…
Wyszedł PAI1-1 i MTHFR w heterozygocie. Homocysteina przed ciąża 9, i przeciwciała przeciwjadrowe 1:100( ponoć to w normie).
Obstawiona Acardem, Duphastonem, Clexanom, znowu na wizycie dowiedziałam się, ze koniec.
Teraz robimy kariotyp plus badamy kosmowke, ale czytam od 2 dni o badaniach immunologicznych. Miałam tylko podstawowe, a okazuje się, ze są NR, KIR o których nikt nie wspomniał u mnie.
Do Paśnika się nie dostanę, dzwoniłam.
Jestem z Poznania tu przyjmuje Kurpisz. Gdzieś w dawnym wątku przewinął się, ale nie wiem, czy pozytywnie.
Zanim do Niego pójdę, chce zrobić badania, bo i tak to wszystko trwa i robimy wszystko na własna rękę. Tylko… gdzie?
Nie zdawałam sobie sprawy jak trudno dostępne są te badania! Chyba, ze tylko w Poznaniu tak jest:(
I wszędzie czytam, ze te badania robi się 4 tygodniu po antybiotyku. Poroniłam sama, ale w szpitalu zrobili mi doczyszczanie, bo Pani Doktor nie dawała gwarancji, ze do końca macica się oczyści. A po zabiegu, standardowo antybiotyk.
Zawsze czekałyście 4 tyg ale nie dłużej niż 6 tyg?
Mam wrażenie, ze to będzie długa droga :(

reklama
Do góry