reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Czesc dziewczyny. Niedługo mamy starania z accofilem. Chciałam zapytać jak go braliście? W brzuch? Miałyście jakieś odchyły w morfologii po tym? I czy wam pomógł?

reklama
no tak ja mając już jedno dziecko z ciąży książkowej nie spodziewałam się, że immunologia płata mi figle. Jednak najprawdopodobniej tak jest, a lekarze nadal lekceważą. Ogólnie spotykam się bardzo często z opinią, że skoro mam jedno zdrowe dziecko to wszystko jest ze mną ok i mam oczyścić głowę! nie kupuję tego.
Oby coś ruszyło do przodu:)
No ja mam tak samo. Ale to że masz dziecko,to dobrze rokuje:) tak ja słyszałam :)

Jestem po wizycie u dr Janosz, podniosła mnie na duchu bardzo, przeprowadziła dokładna rozmowe, zleciła badania, zapytała o leki. Trombofilie już miałam zrobiona, zespól antyfosfolipidowy też, teraz jeszcze bedze robic immunofenotyp i badanie nasienia i fragmentacje plemników męża. Oprocz tego kariotypy u genetyka na ppczatku marca. Jestem dobrej mysli ze za 3 razem uda sie i bede w zdrowej ciazy do końca [emoji4]
Polecam, wspomniałam że pewna szczesliwa kobieta z córeczka przy boku poleciła mi pania dr [emoji16] tutaj mowa o Charlotte oczywiscie [emoji8] dziekuje za polecenie, walczymy dalej, teraz 3-4 miesiace przerwy na badania a później spróbujemy

Jestem po wizycie u dr Janosz, podniosła mnie na duchu bardzo, przeprowadziła dokładna rozmowe, zleciła badania, zapytała o leki. Trombofilie już miałam zrobiona, zespól antyfosfolipidowy też, teraz jeszcze bedze robic immunofenotyp i badanie nasienia i fragmentacje plemników męża. Oprocz tego kariotypy u genetyka na ppczatku marca. Jestem dobrej mysli ze za 3 razem uda sie i bede w zdrowej ciazy do końca [emoji4]
Polecam, wspomniałam że pewna szczesliwa kobieta z córeczka przy boku poleciła mi pania dr [emoji16] tutaj mowa o Charlotte oczywiscie [emoji8] dziekuje za polecenie, walczymy dalej, teraz 3-4 miesiace przerwy na badania a później spróbujemy
A na jakim etapie mialas straty jesli moge zapytac? Mam wszystkie badania, o ktorych pisalas tylko immunofenotypu brak, gdzie go planujesz robic? Jestem umowiona do Pani dr niebawem :)

Super ze jesteś zadowolona ! 😁😁 ciesze się ze do niej poszlas.
Tez bylam u niej z polecenia Pauliny z kanału ObyDwoje na yt. Miala filmik o swoich przeżyciach i napisalam do niej. Jak powoedziala to dr Janosz yo się śmiała ze ona nie potrzenije opini na Znany lekarz .pl tylko coagle z forum przychodzi dziewczyny 🤣🤣🤣usmialysmy się.
Trzymam kciuki aby wszystko byko ok. Rob badania i do dzieła !

W zeszlym roku z końcem kwietnia miałam poronienie zatrzymane w 8tc, a w tym roku 15.01 miałam poronienie w 16 tc [emoji25]
Dr Janosz powiedziala zeby zrobic ten immunofenotyp w Katowicach na Bochenskiego, tam jest Cytolab, maja strone w necie, sa ceny badan, 400 zl, taniej niz w innym labo.

Kojarze ten kanał na yt, oglądałam jak zaszłam w. 2 ciąże, bardzo sympatyczna para z.upragniona córeczka [emoji4]
Pani doktor pewnie codziennie slyszy jak wieści sie rozchodza w czeluściach internetowego forum, reklama niezła [emoji16] ale ważne że jest skuteczna, mówila mi dzisiaj o dziewczynie której udalo sie urodzic po 7 poronienieach [emoji52] straszne obciązenie i niesamowita siła tej kobiety.
A na jakim etapie mialas straty jesli moge zapytac? Mam wszystkie badania, o ktorych pisalas tylko immunofenotypu brak, gdzie go planujesz robic? Jestem umowiona do Pani dr niebawem :)

Czesc dziewczyny. Niedługo mamy starania z accofilem. Chciałam zapytać jak go braliście? W brzuch? Miałyście jakieś odchyły w morfologii po tym? I czy wam pomógł?
hej, brałam w brzuch jak heparynę. Zmiany w morfologii to głównie wysokie leukocyty, neutrofile i niedojrzałe granulocyty, ale tak ma być. U mnie pierwsza próba z accofilem udana, ale to był jeden z wielu dodatkowych leków, więc nie wiem czy to akurat jego zasługa. Po skończeniu zastrzyków morfologia wróciła do normy ;) .

W zeszlym roku z końcem kwietnia miałam poronienie zatrzymane w 8tc, a w tym roku 15.01 miałam poronienie w 16 tc [emoji25]
Dr Janosz powiedziala zeby zrobic ten immunofenotyp w Katowicach na Bochenskiego, tam jest Cytolab, maja strone w necie, sa ceny badan, 400 zl, taniej niz w innym labo.

Kojarze ten kanał na yt, oglądałam jak zaszłam w. 2 ciąże, bardzo sympatyczna para z.upragniona córeczka [emoji4]
Pani doktor pewnie codziennie slyszy jak wieści sie rozchodza w czeluściach internetowego forum, reklama niezła [emoji16] ale ważne że jest skuteczna, mówila mi dzisiaj o dziewczynie której udalo sie urodzic po 7 poronienieach [emoji52] straszne obciązenie i niesamowita siła tej kobiety.
Chyba robilam tam jakoes badania 🤔🤔 ale chyba genetyczne po lyzeczkowaniu. Ja akurat immunofenotyp czyli nk robilam w Angeliusie bo tam pracowała swego czasu u tam też mkalam wlewy robione.
Matko 8 tc 16tc.??? Nie wiedziałam. Przykro mi bardzo....
Kardiotypy w większości każdy ma dobre. Tylko odsetek ma tego pecha.
Bedzie dobrze ! 😄

hej, brałam w brzuch jak heparynę. Zmiany w morfologii to głównie wysokie leukocyty, neutrofile i niedojrzałe granulocyty, ale tak ma być. U mnie pierwsza próba z accofilem udana, ale to był jeden z wielu dodatkowych leków, więc nie wiem czy to akurat jego zasługa. Po skończeniu zastrzyków morfologia wróciła do normy ;) .
A jakie jeszcze brałaś leki? Ja mam jeszcze clexan i acard

reklama
Do góry