reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Czy któraś z Was spotkała się z tym że obecnie mimo wskazań do sterydu lekarz nie chce podać w obawie przed ciężkim przebiegiem przy potencjalnym zachorowaniu na covid ? Mi immunolog powiedział że nie zapisze bo się boi i mam brać tylko intralipid (komórki NK 19.3%).
Słyszałam już o tym od dziewczyny na starających się z fb. Ja osobiście uważam że jeśli kobieta się decyduje to powinna dostać te sterydy, każdy jest za siebie odpowiedzialny a nie żeby to lekarz podejmował decyzje

Czy któraś z Was spotkała się z tym że obecnie mimo wskazań do sterydu lekarz nie chce podać w obawie przed ciężkim przebiegiem przy potencjalnym zachorowaniu na covid ? Mi immunolog powiedział że nie zapisze bo się boi i mam brać tylko intralipid (komórki NK 19.3%).
Ja Muslim pozytywny test an wirysa i w tym czasie test ciążowy tez pozytywny 🤦🏼‍♀️ Brałam steryd i accofil nic się nie działo i stanu zdrowia tez nie pogarszało ;) ciąża jednak była biochemiczna :(

A podzielcie się proszę informacjami gdzie i na jakiej zasadzie robiłyście wlewy z intralipidu. Mam ogromny problem z tym. Żadna klinika w Bydgoszczy nie robi. A lek nie jest na receptę tylko ma kod lecznictwo zamknięte więc tylko szpitale nim dysponują. Nie wiem jak to przeskoczyć.

Jesteście może zorientowane czy teraz między św. Centrum macierzyństwo w Krakowie jest otwarte bo nie mogę się Starając się z pomocą dr j. p. tarnów/kraków?

reklama
Cześć dziewczyny, jestem po drugim poronieniu po którym zrobiłam badania na przeciwciała przeciwko antygenom łożyska, ANA1 i przeciwciała antykardiolipidowe czy ktoś pomoże zinterpretować wyniki ? Kompletnie nie ogarniam tego ☹️

Załączniki

• 487E6250-3E66-4BD1-82DA-B44593BC41BA.png
    487E6250-3E66-4BD1-82DA-B44593BC41BA.png
    34,7 KB · Wyświetleń: 105
  • D4339EF0-0ADF-4D81-AC5F-B7066A05F3E7.png
    D4339EF0-0ADF-4D81-AC5F-B7066A05F3E7.png
    40,8 KB · Wyświetleń: 100
  • 87F6F371-0000-4DA4-A565-40784CA3AFAD.png
    87F6F371-0000-4DA4-A565-40784CA3AFAD.png
    21,9 KB · Wyświetleń: 101
Do góry