reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Czy któraś z Was spotkała się z tym że obecnie mimo wskazań do sterydu lekarz nie chce podać w obawie przed ciężkim przebiegiem przy potencjalnym zachorowaniu na covid ? Mi immunolog powiedział że nie zapisze bo się boi i mam brać tylko intralipid (komórki NK 19.3%).
Słyszałam już o tym od dziewczyny na starających się z fb. Ja osobiście uważam że jeśli kobieta się decyduje to powinna dostać te sterydy, każdy jest za siebie odpowiedzialny a nie żeby to lekarz podejmował decyzje

Czy któraś z Was spotkała się z tym że obecnie mimo wskazań do sterydu lekarz nie chce podać w obawie przed ciężkim przebiegiem przy potencjalnym zachorowaniu na covid ? Mi immunolog powiedział że nie zapisze bo się boi i mam brać tylko intralipid (komórki NK 19.3%).
Ja Muslim pozytywny test an wirysa i w tym czasie test ciążowy tez pozytywny 🤦🏼‍♀️ Brałam steryd i accofil nic się nie działo i stanu zdrowia tez nie pogarszało ;) ciąża jednak była biochemiczna :(

A podzielcie się proszę informacjami gdzie i na jakiej zasadzie robiłyście wlewy z intralipidu. Mam ogromny problem z tym. Żadna klinika w Bydgoszczy nie robi. A lek nie jest na receptę tylko ma kod lecznictwo zamknięte więc tylko szpitale nim dysponują. Nie wiem jak to przeskoczyć.

Jesteście może zorientowane czy teraz między św. Centrum macierzyństwo w Krakowie jest otwarte bo nie mogę się Starając się z pomocą dr j. p. tarnów/kraków?

reklama
Cześć dziewczyny, jestem po drugim poronieniu po którym zrobiłam badania na przeciwciała przeciwko antygenom łożyska, ANA1 i przeciwciała antykardiolipidowe czy ktoś pomoże zinterpretować wyniki ? Kompletnie nie ogarniam tego ☹️

Załączniki

• 487E6250-3E66-4BD1-82DA-B44593BC41BA.png
    487E6250-3E66-4BD1-82DA-B44593BC41BA.png
    34,7 KB · Wyświetleń: 99
  • D4339EF0-0ADF-4D81-AC5F-B7066A05F3E7.png
    D4339EF0-0ADF-4D81-AC5F-B7066A05F3E7.png
    40,8 KB · Wyświetleń: 94
  • 87F6F371-0000-4DA4-A565-40784CA3AFAD.png
    87F6F371-0000-4DA4-A565-40784CA3AFAD.png
    21,9 KB · Wyświetleń: 95
Do góry