reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
A jakie mialas leki w udanej ciazy a jakie przy poronionych?

Ja 3 pierwsze ciąże miałam bez leków. Bo pierwsza to biochem (wg lekarzy zdarza się i to przypadek, druga puste jajo - rzadko się zdarza drugi pech pod rząd, ale to pech - to słowa lekarza. Wiec nic nie dostałam. 3 ciąża zatrzymany zarodek w 7 tyg. Potem zaczęła się lawina badań. Kolejna ciąża na 10 encortonu, 75 acardu i 0,4 heparyna od testu i tez niestety się nie udało. Kolejna już po wizycie u Paśnika, badaniu Nk (prawie 28%) i wlewie z intralipidu na początku cyklu, w owulację i po teście, ale skonczylo
Się biochemiczną, pomimo encortonu i heparyny od 5 dpo. Ostatnia ciąża od 5 dpo 15 mg encortonu, 0,6 heparyny, aspirin cardio i co 4 dni Od bety wlew z intralipidu do 7 tc. Potem do 11 tc co 7 dni, później co 10 i między ostatnimi 2 wlewami było 14 dni przerwy. Ostatnia kroplówka w 16 tc. Kroplówki miałam w domu, pielęgniarka mnie podpinala iwychodzula, a ja po 3-4h czytałam albo oglądałam seriale na netfluxie :) z encortonu schodziłam od 15 tc do 20+2.

@marshia, dzięki.
Jestem z okolic Katowic, mam lekarza, podobno dobry, po pierwszej starcie od razu na heparynę wskoczyć kazał. Poczekam prawie cierpliwie, bo i tak mój stan psychiczny wymaga dogłębnej regeneracji :(. Mam nerwicę lękową w pakiecie z problemami z utrzymaniem ciąży.

Szczerze gratuluję córeczki! Bardzo miło się czyta, jak po takich trudach udaje się spełnić marzenie! :)
Jesteście mega silnymi kobietami! <3
Jeśli można wiedzieć jaki lekarz z Katowic ?

@rasska ja podobnie jak @Charlotte21 z wlewami też robie w klinice wlasnie wracam z niego:) mam pytanie wczoraj na usg krwiaka już nie było widać ale ciągle mam budzenia i taka stara krew czy to może jeszxze schodzić?
Wydaje mi się że tak. Że to będą jeszcze pozostałości po krwiaku. Jednak ta krew trochę ma drogi do wypłynięcia ;)

Ja 3 pierwsze ciąże miałam bez leków. Bo pierwsza to biochem (wg lekarzy zdarza się i to przypadek, druga puste jajo - rzadko się zdarza drugi pech pod rząd, ale to pech - to słowa lekarza. Wiec nic nie dostałam. 3 ciąża zatrzymany zarodek w 7 tyg. Potem zaczęła się lawina badań. Kolejna ciąża na 10 encortonu, 75 acardu i 0,4 heparyna od testu i tez niestety się nie udało. Kolejna już po wizycie u Paśnika, badaniu Nk (prawie 28%) i wlewie z intralipidu na początku cyklu, w owulację i po teście, ale skonczylo
Się biochemiczną, pomimo encortonu i heparyny od 5 dpo. Ostatnia ciąża od 5 dpo 15 mg encortonu, 0,6 heparyny, aspirin cardio i co 4 dni Od bety wlew z intralipidu do 7 tc. Potem do 11 tc co 7 dni, później co 10 i między ostatnimi 2 wlewami było 14 dni przerwy. Ostatnia kroplówka w 16 tc. Kroplówki miałam w domu, pielęgniarka mnie podpinala iwychodzula, a ja po 3-4h czytałam albo oglądałam seriale na netfluxie :) z encortonu schodziłam od 15 tc do 20+2.
Tak nsprawde nie wiadomo co konkretnie pomoglo czy wlew bo podany czesciej czy wieksza dawka encortonu.A jakie mialas kiry i mlr?A biochemiczne przy jakiej becie sie konczyly?

Ostatnia edycja:
@Pami123 sama nie wiem, chyba tak. Po pierwszej stracie dał mi heparynę zapobiegawczo, teraz idę do niego i zobaczę co dalej. A Ty skąd jesteś?
Można powiedzieć ze właśnie z okolic ja chodze do dr Przybycień i jestem bardzo zadowolona ale do niego do Tarnowa mam ponad 200 km w jedna stronę
Daj znać po kolejnej wizycie co Ci powiedział

reklama
Dziewczyny znowu proszę o pomoc. Lekarz oprócz folian 400 solgar kazał mi brać jeszxze witaminy. Wysłałam męża i kupił femibion plus polecacie to czy jest coś lepszego?

Do góry