reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
A jakie mialas leki w udanej ciazy a jakie przy poronionych?

Ja 3 pierwsze ciąże miałam bez leków. Bo pierwsza to biochem (wg lekarzy zdarza się i to przypadek, druga puste jajo - rzadko się zdarza drugi pech pod rząd, ale to pech - to słowa lekarza. Wiec nic nie dostałam. 3 ciąża zatrzymany zarodek w 7 tyg. Potem zaczęła się lawina badań. Kolejna ciąża na 10 encortonu, 75 acardu i 0,4 heparyna od testu i tez niestety się nie udało. Kolejna już po wizycie u Paśnika, badaniu Nk (prawie 28%) i wlewie z intralipidu na początku cyklu, w owulację i po teście, ale skonczylo
Się biochemiczną, pomimo encortonu i heparyny od 5 dpo. Ostatnia ciąża od 5 dpo 15 mg encortonu, 0,6 heparyny, aspirin cardio i co 4 dni Od bety wlew z intralipidu do 7 tc. Potem do 11 tc co 7 dni, później co 10 i między ostatnimi 2 wlewami było 14 dni przerwy. Ostatnia kroplówka w 16 tc. Kroplówki miałam w domu, pielęgniarka mnie podpinala iwychodzula, a ja po 3-4h czytałam albo oglądałam seriale na netfluxie :) z encortonu schodziłam od 15 tc do 20+2.

@marshia, dzięki.
Jestem z okolic Katowic, mam lekarza, podobno dobry, po pierwszej starcie od razu na heparynę wskoczyć kazał. Poczekam prawie cierpliwie, bo i tak mój stan psychiczny wymaga dogłębnej regeneracji :(. Mam nerwicę lękową w pakiecie z problemami z utrzymaniem ciąży.

Szczerze gratuluję córeczki! Bardzo miło się czyta, jak po takich trudach udaje się spełnić marzenie! :)
Jesteście mega silnymi kobietami! <3
Jeśli można wiedzieć jaki lekarz z Katowic ?

@rasska ja podobnie jak @Charlotte21 z wlewami też robie w klinice wlasnie wracam z niego:) mam pytanie wczoraj na usg krwiaka już nie było widać ale ciągle mam budzenia i taka stara krew czy to może jeszxze schodzić?
Wydaje mi się że tak. Że to będą jeszcze pozostałości po krwiaku. Jednak ta krew trochę ma drogi do wypłynięcia ;)

Ja 3 pierwsze ciąże miałam bez leków. Bo pierwsza to biochem (wg lekarzy zdarza się i to przypadek, druga puste jajo - rzadko się zdarza drugi pech pod rząd, ale to pech - to słowa lekarza. Wiec nic nie dostałam. 3 ciąża zatrzymany zarodek w 7 tyg. Potem zaczęła się lawina badań. Kolejna ciąża na 10 encortonu, 75 acardu i 0,4 heparyna od testu i tez niestety się nie udało. Kolejna już po wizycie u Paśnika, badaniu Nk (prawie 28%) i wlewie z intralipidu na początku cyklu, w owulację i po teście, ale skonczylo
Się biochemiczną, pomimo encortonu i heparyny od 5 dpo. Ostatnia ciąża od 5 dpo 15 mg encortonu, 0,6 heparyny, aspirin cardio i co 4 dni Od bety wlew z intralipidu do 7 tc. Potem do 11 tc co 7 dni, później co 10 i między ostatnimi 2 wlewami było 14 dni przerwy. Ostatnia kroplówka w 16 tc. Kroplówki miałam w domu, pielęgniarka mnie podpinala iwychodzula, a ja po 3-4h czytałam albo oglądałam seriale na netfluxie :) z encortonu schodziłam od 15 tc do 20+2.
Tak nsprawde nie wiadomo co konkretnie pomoglo czy wlew bo podany czesciej czy wieksza dawka encortonu.A jakie mialas kiry i mlr?A biochemiczne przy jakiej becie sie konczyly?

Ostatnia edycja:
@Pami123 sama nie wiem, chyba tak. Po pierwszej stracie dał mi heparynę zapobiegawczo, teraz idę do niego i zobaczę co dalej. A Ty skąd jesteś?
Można powiedzieć ze właśnie z okolic ja chodze do dr Przybycień i jestem bardzo zadowolona ale do niego do Tarnowa mam ponad 200 km w jedna stronę
Daj znać po kolejnej wizycie co Ci powiedział

reklama
Dziewczyny znowu proszę o pomoc. Lekarz oprócz folian 400 solgar kazał mi brać jeszxze witaminy. Wysłałam męża i kupił femibion plus polecacie to czy jest coś lepszego?

Do góry