@rasska ja podobnie jak @Charlotte21 z wlewami też robie w klinice wlasnie wracam z niego mam pytanie wczoraj na usg krwiaka już nie było widać ale ciągle mam budzenia i taka stara krew czy to może jeszxze schodzić?
reklama
marshia
Fanka BB :)
A jakie mialas leki w udanej ciazy a jakie przy poronionych?
Ja 3 pierwsze ciąże miałam bez leków. Bo pierwsza to biochem (wg lekarzy zdarza się i to przypadek, druga puste jajo - rzadko się zdarza drugi pech pod rząd, ale to pech - to słowa lekarza. Wiec nic nie dostałam. 3 ciąża zatrzymany zarodek w 7 tyg. Potem zaczęła się lawina badań. Kolejna ciąża na 10 encortonu, 75 acardu i 0,4 heparyna od testu i tez niestety się nie udało. Kolejna już po wizycie u Paśnika, badaniu Nk (prawie 28%) i wlewie z intralipidu na początku cyklu, w owulację i po teście, ale skonczylo
Się biochemiczną, pomimo encortonu i heparyny od 5 dpo. Ostatnia ciąża od 5 dpo 15 mg encortonu, 0,6 heparyny, aspirin cardio i co 4 dni Od bety wlew z intralipidu do 7 tc. Potem do 11 tc co 7 dni, później co 10 i między ostatnimi 2 wlewami było 14 dni przerwy. Ostatnia kroplówka w 16 tc. Kroplówki miałam w domu, pielęgniarka mnie podpinala iwychodzula, a ja po 3-4h czytałam albo oglądałam seriale na netfluxie z encortonu schodziłam od 15 tc do 20+2.
Jeśli można wiedzieć jaki lekarz z Katowic ?@marshia, dzięki.
Jestem z okolic Katowic, mam lekarza, podobno dobry, po pierwszej starcie od razu na heparynę wskoczyć kazał. Poczekam prawie cierpliwie, bo i tak mój stan psychiczny wymaga dogłębnej regeneracji . Mam nerwicę lękową w pakiecie z problemami z utrzymaniem ciąży.
Szczerze gratuluję córeczki! Bardzo miło się czyta, jak po takich trudach udaje się spełnić marzenie!
Jesteście mega silnymi kobietami! <3
Właśnie tez o nim słyszałam ze podobno bardzo dobry lekarz zadowolona jestes z wizyt u niego ?@Pami123, mój lekarz nie jest z Katowic, tylko z Łazów.
Nazywa się Wikarek, ale teraz będę celować chyba w tą p. Janosz
Charlotte21
Wydaje mi się że tak. Że to będą jeszcze pozostałości po krwiaku. Jednak ta krew trochę ma drogi do wypłynięcia@rasska ja podobnie jak @Charlotte21 z wlewami też robie w klinice wlasnie wracam z niego mam pytanie wczoraj na usg krwiaka już nie było widać ale ciągle mam budzenia i taka stara krew czy to może jeszxze schodzić?
Luna 33344
Tak nsprawde nie wiadomo co konkretnie pomoglo czy wlew bo podany czesciej czy wieksza dawka encortonu.A jakie mialas kiry i mlr?A biochemiczne przy jakiej becie sie konczyly?Ja 3 pierwsze ciąże miałam bez leków. Bo pierwsza to biochem (wg lekarzy zdarza się i to przypadek, druga puste jajo - rzadko się zdarza drugi pech pod rząd, ale to pech - to słowa lekarza. Wiec nic nie dostałam. 3 ciąża zatrzymany zarodek w 7 tyg. Potem zaczęła się lawina badań. Kolejna ciąża na 10 encortonu, 75 acardu i 0,4 heparyna od testu i tez niestety się nie udało. Kolejna już po wizycie u Paśnika, badaniu Nk (prawie 28%) i wlewie z intralipidu na początku cyklu, w owulację i po teście, ale skonczylo
Się biochemiczną, pomimo encortonu i heparyny od 5 dpo. Ostatnia ciąża od 5 dpo 15 mg encortonu, 0,6 heparyny, aspirin cardio i co 4 dni Od bety wlew z intralipidu do 7 tc. Potem do 11 tc co 7 dni, później co 10 i między ostatnimi 2 wlewami było 14 dni przerwy. Ostatnia kroplówka w 16 tc. Kroplówki miałam w domu, pielęgniarka mnie podpinala iwychodzula, a ja po 3-4h czytałam albo oglądałam seriale na netfluxie z encortonu schodziłam od 15 tc do 20+2.
Ostatnia edycja:
Można powiedzieć ze właśnie z okolic ja chodze do dr Przybycień i jestem bardzo zadowolona ale do niego do Tarnowa mam ponad 200 km w jedna stronę@Pami123 sama nie wiem, chyba tak. Po pierwszej stracie dał mi heparynę zapobiegawczo, teraz idę do niego i zobaczę co dalej. A Ty skąd jesteś?
Daj znać po kolejnej wizycie co Ci powiedział
reklama
Podziel się: